groep-5-topondernemers

Groep 5

Rekenen, taal, lezen en schrijven, weer een beetje moeilijker, ze leren alles van klinkers en medeklinkers, ze leren de woorden goed te schrijven en niet van die korte hoor, echt hele moeilijke woorden, met veel lettergrepen. Het is een bewustmaking van alle spellingsregels en de grammatica. De rekensommen gaan al tot de 1000, alle bewerkingen komen aan de orde, op een heel begrijpelijke manier wordt dat uitgelegd, met voorbeelden uit hun leven gegrepen. Rekenen met geld, knikkers, speelgoed en taart, je kunt het zo gek niet bedenken; het aanleggen van een tuintje, de omtrek voor het hek, het aantal tegels voor de stoep, niets staat ons in de weg. Zowel op papier als op de computer, we grijpen alles aan om te begrijpen hoe de dingen werken. Uiteindelijk kunnen we met een eenvoudig sommetje alles uitrekenen. Dat is handig!

De vakken aardrijkskunde, biologie en geschiedenis gaan een grotere plaats innemen en dat is heel interessant. Aan de hand van verhalen over vroeger begrijp je beter waarom gebeurtenissen plaatsvinden en hoe je daar misschien anders mee om kunt gaan. En wat erg handig is om te weten; hoe Nederland er eigenlijk uitziet, waar alle plaatsen en rivieren liggen, waar veel bossen zijn en waar je lekker kunt zwemmen.

Het laatste nieuws

We hebben onze eigen bibliotheek in de klas: de leeshoek met Bookflix!
Met gezellige zitkussens.

Van thuis mogen we boeken meenemen om in onze klassenbieb te zetten en elkaar over boeken te vertellen.

2021-bibliotheek-2
2021-bibliotheek-1

Koningsspelen 2021

Klik op de foto voor een sfeerimpressie van deze gezellige e zonnige Koningspelen.

Met dank aan de hulpouders en de sportcoaches van SNO.

2021-koningspelen-4

De moestuin

We hebben een start gemaakt met onze moestuin. We hebben zaadjes van wortelen, radijs, rucola en snijbiet in de kweekbakjes gezaaid. Nu nog binnen, na IJsheiligen (15 en 16 mei), als er geen nachtvorst meer is,  in de moestuin buiten!

Volgende week komt onze moestuin-ouder Leanna ons helpen de moestuintjes Lente-klaar maken.

2021-gr-5-plantjes-zaaien-3
2021-gr-5-plantjes-zaaien-2
2021-gr-5-plantjes-zaaien-1

Coronakapsel
Wat gebeurt er als de kappers wekenlang dicht zijn? Er ontstaan gekke corona kapsels! Vandaag zijn we aan de slag gegaan met wasco en ecoline. Voorzichtig met een rietje blazen we de haren van ecoline omhoog. Het resultaat is heel mooi en kleurrijk geworden en te bewonderen op het raam.

2021-coronakapsel-3
2021-coronakapsel-2
2021-coronakapsel-1

Carnaval
Alaaf carnaval 2021 was anders, maar toch genoten van de prins en zijn adjudant. De popcorn en natuurlijk een spetterend optreden.

2021-carnaval-11
2021-klein-carnavalsoptocht-op-de-st.-jozefschool

Kerstviering

Kerst 2020 was anders dan anders maar dankzij heel veel hulp kon het kerstfeest op school doorgaan en hadden we een gezellig kerstfeest. Lekker gegeten, filmpjes gekeken van groep 7 die het kerstverhaal speelden en leuke spelletjes gedaan.

Het was een superdag!!!!!

20201215_121655-kerstviering-6
20201215_121655-kerstviering-4
20201215_121655-kerstviering-5
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt