Groep 6

groep-6-breukenkaart

Groep 6

Ook in groep 6 oefenen we alle vakken, steeds moeilijker, uitdagender kunnen we het ook noemen. De leerstof wordt aangeboden op een hele leuke manier, steeds wordt er gebruik gemaakt van een andere aanpak, om de kinderen uit te nodigen het probleem nog eens van een andere kant te bekijken, zo kunnen kinderen uitzoeken welke aanpak het beste bij hen past. Met de taal en rekenbewerkingen die ze hebben geleerd kunnen ze ook werkstukken, spreekbeurten en andere opdrachten uitvoeren. Gericht op de praktijk dus. De kinderen maken met het rekenen nu kennis met breuken, we knippen en plakken en hebben hulp van rekendoosjes om te laten zien hoe dat nu zit met al die stukken en als het dan nog niet lukt, denken we gewoon aan een grote taart, die we verdelen en dan weet iedereen weer, dat je het best met zo min mogelijk kunt zijn om een groot stuk toebedeeld te krijgen. Delen met elkaar kunnen we ook op een andere manier bekijken, sociaal emotioneel; hoe voel je je, waarom doe het het zo? Hoe vinden anderen dat, wat vind je van anderen, wat vind je van jezelf…..zo kan ik nog uren doorgaan. Regelmatig praten, spelen, tekenen en schrijven we daarover. Het blijft een boeiend onderwerp, minstens zo belangrijk als de andere vakken. Want wie goed met zichzelf en anderen overweg kan, heeft het vaak gemakkelijker in het leven.

Het laatste nieuws:

We hebben het blok over signaalwoorden afgerond met een actieve opdracht. Iedereen had een kaartje met een signaalwoord erop, samen met een maatje gingen we benoemen bij welke categorie het signaalwoord hoorde en er een zin mee maken. Dit ging super goed!

Omdat het heel mooi weer was hebben we ‘s middags lekker buiten getekend.
We kregen de opdracht om iets te tekenen wat er te zien is. Het mocht iets groots zijn of iets kleins, zolang je maar goed kijkt naar wat je zag. Zo leer je meer te kijken naar het voorwerp dan je tekening. Dit leverde verrassende resultaten op!

2021-buiten-tekenen-gr-6-1
2021-buiten-tekenen-gr-6-2

Koningsspelen 2021

Klik op de foto voor een sfeerimpressie van deze gezellige e zonnige Koningspelen.

Met dank aan de hulpouders en de sportcoaches van SNO.

2021-koningspelen-21

Techniek

Deze week zijn we druk geweest met het maken van stroomkringen. De kinderen konden heel goed de stappen op de werkbladen volgen en konden zo het lampje of een zoemer stroom geven. Knap hoor.

Afsluiting Lente kriebels

Tevens zit de week van de lentekriebels erop. In de laatste les hebben we geleerd dat kinderen niet door de ooievaar gebracht worden. De kinderen vonden het heel interessant en hebben deze week veel geleerd, vragen gesteld, gebloosd gegiecheld en gelachen.

2021-ttechniek-gr-6
2021-techniek3-gr-6
2021-techniek-gr-6

Wintercreaties

Juf Conny had weer een superleuke winter talentles. Zo blijft het nog een beetje winter in de klas met al onze sneeuwpoppen.

2021-creatieve-les-juf-conny
2021-creatieve-les-juf-conny-4
2021-creatieve-les-juf-conny-2
2021-creatieve-les-juf-conny-1

Carnaval
We begonnen de carnavalsvrijdag serieus, want we waren gestart met een rekenles en daarna nog een taaltoets! Toen dat was gedaan, kon het feest beginnen! Er was een online escape room, carnaval muziekbingo, een quiz, spelletjes spelen en natuurlijk ons optreden voor Prins Carnaval en zijn adjudant!

2021-carnaval-4
2021-carnaval-7

Kerstviering

We hadden een lekkere kerstlunch en het kerstverhaal werd gespeeld door groep 7. In de klas deden we leuke kerstspelletjes. Alle groepen hadden een kerstlied opgenomen en daar hebben we naar gekeken, net als naar de samenspeelvideo met DWS en St. Jozefschool. Het was een gezellige afsluiting voor de kerstvakantie.

20201215_121655-kerstviering-2
20201215_121655-kerstviering-3
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt