Kerstviering

Kerstdiner/ lichtjes wandeling / kerstmusical

Klik op de foto voor foto's kerstmusical 2017

Kerstviering

Kerstmis een sfeervol feest van lichtjes en sterren om te bewonderen. De lichtjes in de bomen die ieder jaar in de klas neergezet worden. De sterren op het toneel die ieder jaar weer schitteren met hun prachtige kostuums en zangtalenten. Groep 7 voert het verhaal van de musical op en iedere groep zingt een lied uit de musical. Zo is er voor ieder kind een rol weggelegd.
Op de woensdag voor de kerstvakantie verzorgt de oudercommissie aan het einde van de middag een kerstdiner op school. De school is helemaal in sfeer versierd en op het schoolplein zorgen vaders voor de vuurkorven. Na het kerstdiner lopen we met de kinderen langs de route met waxinelichtjes verlicht naar de kerk waar de musical opgevoerd wordt. Hiervoor zijn alle ouders uitgenodigd en na afloop is er voor iedereen limonade, chocolademelk of glühwein.

Het kerstfeest van 2017 was een gezellig en sfeervol feest. De kinderen, juffen en meesters op hun “kerstbest” gekleed. Het heerlijke kerstdiner, verzorgt door de oudercommissie met daarna de sfeervolle lichtjeswandeling naar de kerk. Onderweg stonden Achterveldse Midwinterhoornblazers, met mooie midwinterhoornmuziek en bij aankomst in de kerk speelde de Talentband van DWS kerstliedjes. Groep 7 speelde een leuk stuk met een mooie inhoud: iedereen hoort er bij, wie je ook bent en hoe je er ook uitziet. Zij zagen er trouwens allemaal weer prachtig geschminkt uit met mooie kostuums aan.

Kerst vieren doen we niet alleen voor ons zelf, hierbij hoort ook een goed doel en dit jaar is het KWF (Koningin Wilhelmina Fonds). Oud-leerling Merit van Dalen vertelde na de musical wat het KWF doet. Het is een Nederlandse stichting die zich inzet voor bestrijding van kanker door middel van wetenschappelijk onderzoek, voorlichting, patiëntenondersteuning en fondsenwerving. Om geld in te zamelen heeft Merit in het najaar van 2017 meegedaan aan de Berenloop op Terschelling. Groep 7 heeft bewondering voor Merit, die met haar 14 jaar, 10 km heeft hardgelopen voor de KWF. Bij de uitgang stond een collectebus klaar waarin iedereen een donatie kon doen. Er is het mooie bedrag van € 585,70 opgehaald.

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt