2021 Kinderboekenweek “Worden wat je wil”

Tijdens de opening van de KBW 2021, met als thema “Worden wat ik wil” mochten de kinderen verkleed als het beroep of persoon, die ze later wilde worden. Het leerplein zat vol met bouwvakkers, profvoetballers, prinsessen, wetenschappers, muzikanten en onderzoekers.

Er was ook een echte schrijver op bezoek, Hein Doeken vertelde hoe hij schrijver geworden is. Hein was, door zijn dyslexie, niet goed in taal en spelling, maar zijn hoofd zat vol verhalen. De meester op zijn school moedigde hem aan toch al die verhalen op te schrijven, met de taal en spelling komt het wel goed, had zijn meester gezegd. Door deze aanmoediging is Hein gaan schrijven en kreeg hij moed en plezier in het schrijven. Sinds hij met pensioen is, schrijft hij kinderenboeken en heeft hij ervaren dat het goed komt met  taal en spelling.

Hij heeft een stukje voorgelezen uit zijn boek “Gezinus en de Limerick”. Een spannend verhaal over een Noorse trol. Het verhaal van het Kinderboekenweek geschenk speelt zich ook af in Noorwegen en zo kon hij een verbinding leggen tussen de twee boeken.

2021-1

Voorleeswedstrijd Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek is er in iedere groep een voorleeswedstrijd gehouden. De winnaars krijgen allemaal een mooi leesboek cadeau.

De winnaar van de school is Isis Mölder uit groep 7.
Zij mag door naar de Regionale Voorleeswedstrijden. Zet hem op Isis!

2021-kinderboekenweek-1
2021-kinderboekenweek-2
Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt