2022 St. Jozefschool – Kerstmis – Alpe d’ Huzes

St. Jozefschool – kerstmusical – Alpe d’ Huzes

Wat fijn dat we na twee jaar weer met onze traditionele kerstmusical in de kerk mochten optreden, met ouders/verzorgers, grote broers en zussen, opa’s en oma’s die kwamen kijken. Het was een feestelijke avond, met een heerlijk zelf gemaakt kerstdiner en in de kerk een mooie musical opgevoerd door groep 7, waarbij iedere groep een lied zong uit de musical.  Het is mooi om te zien dat in de diversiteit van de schoolactiviteiten er voor ieder kind een moment is zijn talenten te laten zien en te stralen.
Aan de kerstmusical wordt ieder jaar een goed doel gekoppeld. Kerstmis vier je tenslotte niet alleen voor jezelf, je geeft ook aandacht aan de mensen om heen. Dit jaar is gekozen voor de groep jongeren uit Achterveld die hun dierbare vriend Danny aan kanker verloren hebben. Met elkaar gaan zij 1 juni 2023 de Alpe d’ Huzes beklimmen en zijn hiervoor geld aan het inzamelen om te doneren aan het KWF. De collecte die na de kerstmusical gehouden is heeft een mooie opbrengst van € 900,33. Waarvoor onze hartelijke dank.

We wensen de vrienden van Danny, veel moed en kracht om deze uitdaging aan te gaan. Zet hem op!

Voorbereiding op het kerstfeest

Kerstmis vieren is gezellig en leuk wanneer je samen bent met lieve mensen om je heen. Maar soms is dat er eventjes niet en dan is het fijn dat er iemand is die aan je denkt en je een lief kaartje stuurt. Dit is wat wij de kinderen in de voorbereidingen op Kerstmis mee willen geven. We leren de kinderen verder te kijken, over grenzen te kijken naar andere kinderen en grote mensen die het soms eventjes niet zo leuk hebben.
Hoe fijn is er dan iemand is die aan jou denkt en wat doet voor jou. Bij voorbeeld een lief zelf gemaakt kaartje sturen. De kerstkaartenactie past dan goed bij onze school, en we hopen dat de kinderen hiermee andere mensen in het dorp een hart onder de riem steken.

Maar ook de kunstwerken die gemaakt zijn voor de WALO kerstmarkt. ’Kinderen voor kinderen’, de opbrengst die normaal gesproken naar het kinderkamp in Oekraïne gaat, wordt nu besteed aan de kinderen met hun gezinnen in Oekraïne die nog steeds in een oorlogssituatie zitten. Een kleine bijdrage om hun leven wat aangenamer te maken in deze zo moeilijke tijd.

Daarnaast hebben we vandaag op school een hele gezellige dag. De generale repetitie van de kerstmusical in de kerk.  ’s Middags een knutselmiddag met kerststukjes, placemats en een gezellig potje met waxinelichtje erin, voor het kerstdiner.
We hebben hierbij groep doorbrekend gewerkt. De oudere kinderen zorgen dat ook de allerkleinste een gezellig middag hadden en wat moois konden maken.

Klik op de foto voor meer foto's

2022-kerstmis-3

WALO kerstmarkt

Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt