2023 Vastenactie
2023 Vastenactie
2023 Vastenactie
2023 Vastenactie
2023 Vastenactie
2023 Vastenactie

Vastenactie 2023 ‘Mensen onderweg’

Na de carnaval is de 6 weken Vastentijd aangebroken en daarbij hoort de Vastenactie.
Vastenactie wil meewerken aan een wereld waarin iedereen, waar dan ook, een goed leven kan leiden. Waar mensen zelf werken aan hun waardigheid en beschikken over de mogelijkheden daarvoor. Voor iedereen fijn wanneer je voor jezelf en voor je gezin kunt zorgen.

Wat voor ons heel gewoon is, een fijn huis om in te wonen, naar school mogen, op een club zitten, veilig spelen in je buurt met vriendjes en vriendinnetjes is in veel landen niet gewoon. Wij vinden het belangrijk de kinderen te laten zien dat er ook een andere wereld bestaat. Met elkaar kunnen we kunnen wij een steentje bijdrage om kinderen die geen fijn plek hebben om te leven een steuntje in de rug te geven.
Daarom doen wij mee met de Vastenactie in samenwerking met de werkgroep M.O.V. 

Wilt u meer weten over de Vastenactie van 2023: klik hier.
Wilt u de scholenfilm bekijken, klik hier

De Vastenactie op de St. Jozefschool

  • Op woensdag 8 maart wordt een voorstelling opgevoerd door de Vastenactie voor alle kinderen. Hierin wordt op een interactieve manier uitgelegd hoe het leven voor kinderen is op andere plekken in de wereld, waar het niet zo goed is voor kinderen en wat ze nodig hebben om een betere wereld te krijgen.
  • Alle kinderen krijgen woensdag 8 maart een vastenactiedoosje mee naar huis.
    De bedoeling is dat de kinderen door middel van ‘heitje-voor-karweitje’ geld inzamelen (klusjes doen voor papa/mama/opa/oma/oom/tante of misschien buren). 
    Het is niet bedoeling dat de kinderen langs de deuren gaan om geld te vragen.
  • Donderdag 30 maart is voor school de afsluiting van de Vastenactie. De kinderen kunnen de vastenactiedoosjes inleveren bij de juf of meester. 
  • Witte Donderdag 6 april tijdens de gezinsviering in de kerk wordt de cheque met het eindbedrag overhandigd door kinderen van school.

Wij wensen de kinderen veel succes met ‘heitje-voor-karweitje!

2023 Vastenactie
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt