2023 Veerkracht en weerbaarheid

Voor de ouders van beide Achterveldse scholen wordt binnenkort nog een laatste, verdiepende ouderavond georganiseerd ‘veerkracht en weerbaarheid’ o.l.v. ’t Talentenlab

Wij nodigen iedereen (dus ook geïnteresseerden van buiten de scholen) graag uit voor de derde ouderavond met als thema ‘positieve psychologie’ op:

Woensdag 24 mei 2023
Locatie ’t Startblok
Inloop 19.30 uur, start 20.00 uur (deze ouderavond duurt ongeveer 1,5 uur)
Na de eerste twee zeer interessante avonden, wederom een echte aanrader!
De groeimindset van Carol Dweck is inmiddels een ingeburgerde term binnen het onderwijs. En dat is goed nieuws, want deze groeigerichte overtuiging vormt het fundament voor leermotivatie, optimisme en ontwikkeling. Maar willen we kinderen, jongeren en volwassenen écht tot bloei laten komen, dan moeten we onze blik verbreden en vanuit verschillende hoeken werken aan het vergroten van het welbevinden.
De reguliere psychologie is vooral gericht op het oplossen of voorkomen van problemen. De positieve psychologie heeft een andere insteek en houdt zich met name bezig met het versterken van wat al goed gaat en het actief bevorderen van welbevinden en welzijn.
Het is een kwestie van tuinieren: haal je alleen het onkruid weg of plant je ook struiken en bloemen om het extra mooi te maken?
Tijdens deze laatste ouderavond maken ouders en leerkrachten kennis met het PERMA-model van Martin Seligman en krijgen zij concrete tips en handvatten om het welbevinden van hun kinderen (en van zichzelf) te vergroten.

Klik hier voor meer informatie over het gehele proces

flyer-24-mei-positieve-psychologie2
Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt