Leren begint bij een veilige omgeving, waar kinderen zich vertrouwd
en thuis voelen.

Leerlingen bovenbouw
Schoolklimaat

Om goed te kunnen leren, moet je je ook prettig en veilig voelen op school. De meesters en juffen hebben daarin een belangrijke rol. Hoe ervaar jij deze belangrijk taak van de meester of juf?

  • De juf checkt het allemaal goed, ook als het niet zo goed met iemand gaat merkt zij het en vraagt wat er is. De juf let goed op en probeert het gewoon op te lossen en bijna altijd lukt dat wel.
  • Goed, want ze steken er veel tijd in.
  • Ze helpen goed als er wat is en ik voel me op school en in de klas ook heel fijn en veilig.
  • Ik voel me veilig op school, ik heb plezier en de meesters en juffen zijn heel aardig en gezellig.
  • Ik voel me zelfverzekerd door de juffen.

Milou Vissers
Anti-pestcoördinator

Ieder kind willen wij laten stralen, dat is ons motto! Een kind moet zich  veilig, gehoord en gezien voelen op onze school.

In de klas werken wij aan een veilig, pedagogisch klimaat met de kinderen. We maken afspraken en regels en doen dagelijks groepsvormende activiteiten om de saamhorigheid, veiligheid en verbondenheid te stimuleren.

Soms komt het toch voor dat een kind zich buitengesloten, niet gehoord of niet gezien voelt. Ook worden kinderen, om wat voor reden dan ook, gepest. Dit willen wij ten allen tijden voorkomen, maar het komt voor in de praktijk.

In mijn rol als anti-pestcoördinator word ik dan op de hoogte gebracht door de leerkracht. Samen kijken we naar het pestgedrag en bekijken we de rollen van de verschillende leerlingen. We maken een plan van aanpak en betrekken alle leerlingen die hierin een rol spelen, elke week is er voor de leerlingen een spreekuur. Kinderen kunnen mij benaderen, soms benader ik de kinderen. Met elkaar zorgen we er voor dat pesten geen plek krijgt binnen onze school.

De interventies die we inzetten tegen het pesten, worden regelmatig geëvalueerd, zowel met ouders als met leerlingen.  Mochten de interventies onvoldoende effect hebben, dan kijken we met elkaar wat er nog meer nodig is om het pesten tegen te gaan. Mocht u vragen (of zorgen) hebben, dan ben bereikbaar!

Milou: muskoa@ozefachterveld.nl

MR
Oudergeleding

Voor ieder kind is een veilige leeromgeving de belangrijkste basis voor een fijne schooltijd.

De St. Jozefschool zorgt hiervoor door alle kinderen in hun eigen kracht te zetten. Ze bieden voor ieder kind iets aan. Heb je ergens extra hulp bij nodig of juist extra uitdaging, dan wordt daar per kind naar gekeken. Wat past bij jou en wat kunnen we jou bieden.

Wanneer je je veilig voelt ben je ook beter in staat om te kunnen leren. Ieder kind is uniek en volgt zijn eigen traject. De school kijkt samen met het kind en de ouders/verzorgers wat er nodig is.

De school werkt met korte lijntjes. Ouders/verzorgers kunnen altijd aankloppen bij de betrokken leerkracht, directie, het bestuur of de MR.

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt