Leren begint bij een veilige omgeving, waar kinderen zich vertrouwd
en thuis voelen.

Leerlingen bovenbouw (schoolklimaat)

Om goed te kunnen leren, moet je je ook prettig en veilig voelen op school. De meesters en juffen hebben daarin een belangrijke rol. Hoe ervaar jij deze belangrijk taak van de meester of juf?

  • De juf checkt het allemaal goed, ook als het niet zo goed met iemand gaat merkt zij het en vraagt wat er is. De juf let goed op en probeert het gewoon op te lossen en bijna altijd lukt dat wel.
  • Goed, want ze steken er veel tijd in.
  • Ze helpen goed als er wat is en ik voel me op school en in de klas ook heel fijn en veilig.
  • Ik voel me veilig op school, ik heb plezier en de meesters en juffen zijn heel aardig en gezellig.
  • Ik voel me zelfverzekerd door de juffen.

Leerlingen bovenbouw (pesten)

  • Het is fijn in de klas. Iedereen is eerlijk tegen elkaar. We gaan goed met elkaar om en niemand wordt buitengesloten. Ik ben blij dat ik in deze klas zit. Het is gezellig en leuk en soms grappig. We gaan goed met elkaar om en als er wat gebeurt dan staat iedereen voor je klaar.
  • Er wordt niemand gepest bij ons in de klas. We gaan allemaal goed met elkaar om en hebben ook regels met elkaar gemaakt. We sluiten niemand buiten want iedereen hoort er bij.

Ouder

Ieder kind is uniek en verdient een veilige leeromgeving. Een plek waar als het nodig is ook alle hulplijnen ingezet kunnen worden. Alleen dan zullen kinderen zich vertrouwd veilig en thuis voelen. Als ouder ben je dan ook zo blij, dat als het noodlot ineens toeslaat en je kind ernstig ziek wordt, je kunt vertrouwen op de school waar je kind op zit. Ik had op een bepaald moment  alle middelen nodig die de school voorhanden had, de school moet dan flexibel en behulpzaam zijn. In mijn situatie ben je blij dat je voor de St. Jozefschool hebt gekozen, een veilige haven voor kind en ouders.

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt