groep-1-2-pompom-1

Groep 1/2

Minimaal 2 jaar, voor sommige kinderen bijna 3 jaar is hier de tijd waar kinderen spelenderwijze in aanraking worden gebracht en oefenen met de vaardigheden en kennis om te leren lezen, rekenen en schrijven.

Om dat te kunnen moet je goed kunnen luisteren, spreken en zien, het gaat om hele kleine verschillen. Op allerlei manieren kun je dat ontwikkelen en dat is zo leuk en gezellig, uw kind vindt dat ook heel leuk. Ze leren ook om naar elkaar te luisteren, elkaar te accepteren, met elkaar te spelen. Aan alle facetten wordt gedacht.

Boeken vol verhalen, liedjes, versjes, kasten vol met spelletjes en speelgoed, hoeken met de mooiste verkleedkleren wachten elke dag weer op hen. Elke dag is een feestje.

Ze maken een echt schoolreisje mee en een dag op kamp. Heel veel kleuters doen maandelijks mee met de sterrenshow, ook de verjaardag van de juf, het kerstfeest en de sportdag maken een grote indruk op ze.

Het laatste nieuws:

We hebben een les ICT en media gehad. De kinderen zijn de laatste tijd bezig geweest met dieren en met een quiz gingen we testen of de kinderen een echt en nep dier weten te onderscheiden. Er kwam een foto op het bord en de kinderen mochten een duim omhoog doen voor echt en een duim naar beneden voor nep. Daarna hebben wij het gehad over dat er ook dingen op de IPad of tablet staan die nep zijn en dat je dus niet alles moet geloven wat je daar ziet staan. Vervolgens hebben we nepnieuws bedacht over dieren. Bijvoorbeeld, de groep van juf Hetty is vanochtend veranderd in aapjes. Twee kinderen hebben later al het nieuws ingesproken en hier wordt een radiobericht van gemaakt. Deze gaan we volgende week met de hele klas luisteren.

2021-ict-en-media-2
2021-ict-en-media-1

Koningsspelen 2021

Klik op de foto voor een sfeerimpressie van deze gezellige Koningspelen. Met dank aan de hulpouders en de sportcoaches van SNO.

2021-koningspelen-20

Palmpasen

Vandaag hebben we Palmpasen gevierd. Met onze mooie, versierde stokken liepen we zingend naar buiten. Daar stonden de bakkers van de Spar die ons het verhaal over Palmzondag hebben verteld. Ook kregen we nog een lekker haantje pik.

2021-palmpasen-gr-3-2
2021-palmpasen-gr-3-1

De lente
Wat zijn we druk met het thema: de lente. Zaaien, de kinderen mochten ieder een bakje met potgrond vullen en daarna tuinkers erin zaaien nu maar afwachten……. In de grote bakken gaan we binnenkort nog meer zaaien.
Maar ook kuikentjes, paaseieren versieren, paaseieren vlechten. De paashaas, op de buitendeur bij de kleuterhal, heeft alle paaseieren in zijn beheer, kom maar eens kijken.

.

2021-de-moestuin-1
2021-de-moestuin-3
2021-de-moestuin-2

Lente
Na de voorjaarsvakantie starten wij met het thema lente. Wij hebben al tulpen gevouwen voor op het raam, de schuine vouw voor de jongste kleuters en 16 vierkantjes voor de oudste kleuters. Dit ging erg goed, knap hoor!
Natuurlijk gaan we bij goed weer ook taartjes bakken in de zandbak, we bleven maar tellen, grote en kleine taartjes, een buitenles rekenen.
De narcissen mogen ook niet ontbreken. En we praten over wat je allemaal ziet aan een lentebloem: steel, hoeveel bloemblaadjes, blaadjes onderaan de steel etc. Het wordt steeds meer lente in de klas!

2021-lente-in-gr-1-2-1
2021-lente-in-gr-1-2-5
2021-lente-in-gr-1-2-6
2021-lente-in-gr-1-2-3
2021-lente-in-gr-1-2-4

Carnaval

Een bijzonder carnaval in 2021, de kinderen hebben genoten!

2021-carnaval-5
2021-carnaval-1

Kerstviering

Dinsdag 15 december hadden wij een alternatieve kerstviering, het kerstspel van groep 7 op de film gezien, voorlezen en gezellig samen kleuren onder het genot van lekker hapjes en drinken, verzorgd door de OR. Dikke pluim voor alle mensen die ervoor gezorgd hebben om toch nog een kerstviering te realiseren op zo’n kort termijn.

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt