Groep 7

Groep 7

Groep 7

De leerstof begint nu geautomatiseerd te raken; ze kunnen het in de praktijk gebruiken en wat nog niet zit blijven we oefenen. En die breuken en procenten, tienden weet u het nog, het wordt abstracter voor hen die dat aankunnen. Het gaat om het inzicht, kinderen moeten begrijpen waar het over gaat. Sommen over afstanden, inhoud, oppervlakte en omtrek komen in grote getale opzetten in “leuke” vraagstukjes, nog steeds heel praktisch. De spreekbeurten die ze houden, de werkstukken…. Fantastisch om te lezen. Er zijn ook zoveel bronnen, waaruit ze kunnen putten en zoveel mogelijkheden waarvan gebruik gemaakt kan worden. De computer biedt veel mogelijkheden, op kennisnet kunnen ze zelfs corresponderen over hun werkstuk met specialisten. We willen het boek blijven promoten, hele mooie exemplaren over de meest uiteenlopende onderwerpen zijn in ons documentatiecentrum te vinden. Alle creatieve mogelijkheden zijn er om ontdekt en gebruikt te worden, muziek, handvaardigheid en tekenen, hun plaats staat nog steeds bovenaan bij de kinderen.

Dit jaar halen de kinderen, als ze zich aan alle voorschriften en lessen houden hun verkeersdiploma, een hele geruststelling, ook hier weer heel praktisch!

Het laatste nieuws:

.

.

Typediploma, december 2022

Deze kanjers hebben hun typediploma gehaald. In groep 7 en 8 is er voor de leerlingen de gelegenheid om op school het typediploma te halen.

Vanaf september worden er wekelijks lessen aangeboden en op 1 december was het examen.

Allemaal geslaagd, gefeliciteerd!

Hoera type diploma gehaald!

2022-typediploma

Samenwerking DWS, St. Jozefschool en NEOS november 2022
Cultuuronderwijs kan heel dicht bij, samen met muziekvereniging DWS en Cultuuronderwijs partner NEOS (Scholen in de Kunst).
Muziekdocent Bouwe verzorgt muzieklessen op school, met onze muziekmethode 123Zing! De leerkrachten krijgen tijdens deze lessen coaching on the Jop, zodat zij de methode eigen maken met als doel deze lessen zelfstandig te kunnen geven.
Bouwe werkt samen met muziekvereniging DWS uit Achterveld. De lessen sluiten aan bij de workshops die DWS al vele jaren op school aanbieden. Na deze reeks lessen op school en workshops biedt DWS lessen aan voor kinderen die een instrument willen leren bespelen. Hierover volgt nog informatie van DWS.

2022-dws-workshop-2
2022-dws-workshop-1

Techniekles met Experimenten, oktober 2022
De technieklessen in groep 6/7 zijn gestart. Techniekonderwijs stimuleert een nieuwsgierige, onderzoekende en probleemoplossende blik bij de kinderen. En wij stimuleren 21e-eeuwse vaardigheden als kritisch denken, ondernemingszin, vindingrijkheid en creativiteit. Door de school heen hadden de hulpouders hun eigen experimenteerplek ingericht. De kinderen gingen in groepjes langs elk experiment. Hoe kun je een ballon kapotmaken met fruit? Hoe krijg je zonder handen een paperclip uit een potje? Of maak een tekening op een bord en laat deze bewegen! Het experiment met het vallend blad of de plakkende ballonnen. En het meest luidruchtige experiment: de dansende deeltjes! De kinderen waren zeer betrokken en geïnteresseerd. Met dank aan onze hulpouders.

2022-techniekles-67-1
2022-techniekles-67-2
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt