Groep 7

Groep 7

Groep 7

De leerstof begint nu geautomatiseerd te raken; ze kunnen het in de praktijk gebruiken en wat nog niet zit blijven we oefenen. En die breuken en procenten, tienden weet u het nog, het wordt abstracter voor hen die dat aankunnen. Het gaat om het inzicht, kinderen moeten begrijpen waar het over gaat. Sommen over afstanden, inhoud, oppervlakte en omtrek komen in grote getale opzetten in “leuke” vraagstukjes, nog steeds heel praktisch. De spreekbeurten die ze houden, de werkstukken…. Fantastisch om te lezen. Er zijn ook zoveel bronnen, waaruit ze kunnen putten en zoveel mogelijkheden waarvan gebruik gemaakt kan worden. De computer biedt veel mogelijkheden, op kennisnet kunnen ze zelfs corresponderen over hun werkstuk met specialisten. We willen het boek blijven promoten, hele mooie exemplaren over de meest uiteenlopende onderwerpen zijn in ons documentatiecentrum te vinden. Alle creatieve mogelijkheden zijn er om ontdekt en gebruikt te worden, muziek, handvaardigheid en tekenen, hun plaats staat nog steeds bovenaan bij de kinderen.

Dit jaar halen de kinderen, als ze zich aan alle voorschriften en lessen houden hun verkeersdiploma, een hele geruststelling, ook hier weer heel praktisch!

Het laatste nieuws:

Topondernemers, april 2023

Wat je zelf ontdekt, onthoud je het best! Dat is het principe achter TopOndernemers.

Leerlingen leren op verschillende en verfrissende manieren werken aan geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek. Zij leren ontdekkend de wereld via thematisch onderwijs en stimuleert het ondernemend gedrag van het kind. Dit gebeurt door verschillende thema’s, opdrachtkaarten en hulpkaarten.
Het thema was dit keer ‘de kinderboerderij’. Wat houd dit in, hoe maakt je dit, hoe zorg je goed voor de dieren, wat hebben zij allemaal nodig. Met groepjes hebben de kinderen ook zelf een kinderboerderij gemaakt.

2023-topondernemers-1
2023-topondernemers-2

Week van de Lentekriebels, maart 2023

We praten met elkaar over wie wij zijn, dat je mag zijn wie je bent.

Wat is verliefd zijn en waarom vindt je iemand aardig of leuk.

Hoe vertel je iemand dat je hem of haar leuk vindt?
Er ontstaan mooie gesprekken tijdens deze lessen.

2023-lentekriebels-2 gr 67
2023-lentekriebels-1 gr 67

.

.

Hoera typediploma gehaald, december 2022

Deze kanjers hebben hun typediploma gehaald. In groep 7 en 8 is er voor de leerlingen de gelegenheid om op school het typediploma te halen.

Vanaf september worden er wekelijks lessen aangeboden en op 1 december was het examen.

Allemaal geslaagd, gefeliciteerd!

2022-typediploma

We hebben een geschiedenisles over de Atlas Maior van Blaeu.
Dit is een van de duurste atlassen van de wereld en is heel belangrijk voor onze geschiedenis. We hebben het gehad over soorten kaarten. Hoe wordt de ronde wereld vervormd op een platte landkaart! 🌍 Dit kun je thuis leuk bekijken op de site www.thetruesize.com. De kinderen kunnen hier nu zelf meer over vertellen. Ook heeft iedereen, in een groepje, een presentatie gegeven over een ontdekkingsreiziger. ⚓ Waar vertrokken ze, waar wilden ze heen en waar kwamen ze uiteindelijk terecht? Want niet elke boot kwam op het geplande continent aan! Een hele volle les, waarin we heel veel geleerd hebben van elkaar!

2023-geschiedenisles-4
2023-geschiedenisles-2
2023-geschiedenisles-3
2023-geschiedenisles-1

Samenwerking St. Jozefschool en Stichting Alzheimer Nederland.
Vorig jaar hebben de St. Jozefschool, Stichting Alzheimer Nederland en Huize St. Joseph het project ‘Jong adopteert oud’ gestart. Wij zijn blij dat we deze samenwerking weer kunnen voortzetten. Twee wekelijks gaat een klein groepje kinderen uit groep 6/7 op bezoek bij de bewoners van Huize St. Joseph. Met elkaar gaan ze wat drinken en een spel spelen, knutselen of liedjes zingen. We willen verbinding maken tussen jong en oud en de kinderen op deze manier belangrijke levenslessen meegeven over, begrip, respect, geduld, communicatie, zorg, ziekte, verdriet, samenzijn en aandacht.
Aan het woord zijn Zoë, Monique, Jill, Jurre en Lucas:
Het was eerst best spannend om er naar toe te gaan, omdat ik er nog nooit geweest was. Maar toen we er waren was het heel leuk. We hebben veel gelachen met elkaar en gezellig gepraat. We hebben een vertelspel gedaan, dan ga je om de beurt een kaartje voorlezen met een vragen over vroeger. Bij voorbeeld ‘weet u nog wanneer u de eerste stofzuiger kocht?’ of ‘kunt u zwemmen?’ Zo gingen we over van alles praten hoe het vroeger was en hoe het nu is. De bewoners wisten heel veel over vroeger, maar ook wel over nu. Ze vonden het leuk dat wij kwamen, want ze zeiden: ‘wat leuk dat je er bent’. Het is heel belangrijk dat we er naar toe gaan, want het vertelspel is een goede geheugentrainer, vertelde de verzorging. Wij vonden het ook heel leuk toen we er waren. We hopen dat we er nog een keer naar toe mogen, het was een gezellige, leuke ochtend. Groetjes, Zoë, Monique, Jill, Jurre en Lucas

2023-jong-adopteert-oud-3
2023-jong-adopteert-oud-1
2023-jong-adopteert-oud-2

Samenwerking DWS, St. Jozefschool en NEOS november 2022
Cultuuronderwijs kan heel dicht bij, samen met muziekvereniging DWS en Cultuuronderwijs partner NEOS (Scholen in de Kunst).
Muziekdocent Bouwe verzorgt muzieklessen op school, met onze muziekmethode 123Zing! De leerkrachten krijgen tijdens deze lessen coaching on the Jop, zodat zij de methode eigen maken met als doel deze lessen zelfstandig te kunnen geven.
Bouwe werkt samen met muziekvereniging DWS uit Achterveld. De lessen sluiten aan bij de workshops die DWS al vele jaren op school aanbieden. Na deze reeks lessen op school en workshops biedt DWS lessen aan voor kinderen die een instrument willen leren bespelen. Hierover volgt nog informatie van DWS.

2022-dws-workshop-2
2022-dws-workshop-1

Techniekles met Experimenten, oktober 2022
De technieklessen in groep 6/7 zijn gestart. Techniekonderwijs stimuleert een nieuwsgierige, onderzoekende en probleemoplossende blik bij de kinderen. En wij stimuleren 21e-eeuwse vaardigheden als kritisch denken, ondernemingszin, vindingrijkheid en creativiteit. Door de school heen hadden de hulpouders hun eigen experimenteerplek ingericht. De kinderen gingen in groepjes langs elk experiment. Hoe kun je een ballon kapotmaken met fruit? Hoe krijg je zonder handen een paperclip uit een potje? Of maak een tekening op een bord en laat deze bewegen! Het experiment met het vallend blad of de plakkende ballonnen. En het meest luidruchtige experiment: de dansende deeltjes! De kinderen waren zeer betrokken en geïnteresseerd. Met dank aan onze hulpouders.

2022-techniekles-67-1
2022-techniekles-67-2
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt