Groep 6

groep-6-breukenkaart

Groep 8

groep-8-kalenberg-2

Groep 6

Ook in groep 6 oefenen we alle vakken, steeds moeilijker, uitdagender kunnen we het ook noemen. De leerstof wordt aangeboden op een hele leuke manier, steeds wordt er gebruik gemaakt van een andere aanpak, om de kinderen uit te nodigen het probleem nog eens van een andere kant te bekijken, zo kunnen kinderen uitzoeken welke aanpak het beste bij hen past. Met de taal en rekenbewerkingen die ze hebben geleerd kunnen ze ook werkstukken, spreekbeurten en andere opdrachten uitvoeren. Gericht op de praktijk dus. De kinderen maken met het rekenen nu kennis met breuken, we knippen en plakken en hebben hulp van rekendoosjes om te laten zien hoe dat nu zit met al die stukken en als het dan nog niet lukt, denken we gewoon aan een grote taart, die we verdelen en dan weet iedereen weer, dat je het best met zo min mogelijk kunt zijn om een groot stuk toebedeeld te krijgen. Delen met elkaar kunnen we ook op een andere manier bekijken, sociaal emotioneel; hoe voel je je, waarom doe het het zo? Hoe vinden anderen dat, wat vind je van anderen, wat vind je van jezelf…..zo kan ik nog uren doorgaan. Regelmatig praten, spelen, tekenen en schrijven we daarover. Het blijft een boeiend onderwerp, minstens zo belangrijk als de andere vakken. Want wie goed met zichzelf en anderen overweg kan, heeft het vaak gemakkelijker in het leven.

Groep 8

Groep 8 neemt binnen de school een aparte plaats in; het laatste jaar tussen al die vertrouwde gezichten. Aan de schoolkeuze wordt door de leerkracht veel aandacht besteed. Een algemene informatieavond specifiek voor groep 8 wordt aangeboden.

Ook zijn er volop mogelijkheden om nader met scholen kennis te maken door onderwijsmarkten en kijkdagen te bezoeken.

Kijk ook op www.jozefachterveld.nl bij ouder; “extra informatie”.

De Entreetoetsen in groep zes en zeven hebben in de voorgaande jaren al een beeld gegeven van de mogelijkheden. Voor een aantal kinderen kan het drempelonderzoek vrij aan het begin van groep 8 (al dan niet aangevuld met IQ onderzoek) een goede tussenstap zijn. De Cito-eindtoets zorgt vaak voor spannende dagen. U ontvangt na afloop een onafhankelijk advies betreffende de schoolkeuze voor het Voortgezet Onderwijs.

Speciaal voor groep 8 is er een project rond “sociale weerbaarheid” ontwikkeld, waarin op het niveau van de leerlingen voorlichting over verslaving (alcohol, drugs, roken) wordt gegeven, alsmede op een speelse wijze seksuele voorlichting.

Ook het Vormselproject en de cursus Jeugd-E.H.B.O (met een echt diploma op het einde) hoort bij de schoolverlaters. Na de Citotoets gaat het project De “Kracht van 8” van start. Kinderen ontdekken vele facetten van sport, die gegeven wordt in Leusden.

Het echte afscheid van onze school gaat gepaard met:

  • Een fantastisch eindkamp in Kalenberg
  • Een kennismakingsdag/avond/middag op het Voortgezet Onderwijs
  • Een leuke slotavond voor leerlingen en ouders met een spetterende eindmusical.

En dan van oudste basisschoolleerling, de grote stap naar het Voortgezet Onderwijs. Weer als jongste leerling op de fiets naar een nieuwe schoolomgeving. Spannend, maar ook echt leuk. De volgende fase in je leven.

Het laatste nieuws:

Canonlessen november 2021

De afgelopen weken hebben de kinderen Canon-lessen gehad. Op school geven we les aan de hand van de Canon van Nederland. Hierbij leren ze onze geschiedenis aan de hand van beroemde personen, speciale vondsten of voorwerpen en bijzondere gebeurtenissen. Vorige week hebben ze een verslag geschreven over Rembrandt. En hebben ze een portret van hem nagemaakt met houtskool. Maandag kregen de kinderen les over Erasmus. Hij is de grondlegger van de Etiquette. Door hem hebben we nu regels over hoe wij ons dienen te gedragen. Het werd wel een zooitje! En vandaag bracht Napoleon ons een bezoek. Door zijn Republiek rijden wij nu aan de rechterkant, gebruiken wij het metrieke stelsel en hebben wij allemaal een achternaam. Gelukkig hoefden de kinderen vandaag niet echt ten strijde te trekken in de veldslagen!

2021-canonles-2
2021-canonles-1

Kinderboekenweek 2021

Tijdens de Kinderboekenweek hebben we veel gelezen. In de klas hebben we een voorleeswedstrijd 📕 gehouden. In groep 6 was Rik de winnaar en in groep 8 Casper. Goed gedaan mannen! In de klas stonden boeken ingepakt. Op elk boek hadden we de eerste regel staan. Vaak worden boeken gekozen op de titel of hoe de kaft er uit ziet. Op deze manier ga je anders naar een boek kijken. Als een beok gekozen werd dan lazen wij er het eerste hoofdstuk van voor. De kinderen vonden dit erg leuk en willen dit vaker doen.

2021-kinderboekenweek-2
2021-kinderboekenweek-4
2021-kinderboekenweek-3
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt