Groep 7

Groep 7

Groep 7

De leerstof begint nu geautomatiseerd te raken; ze kunnen het in de praktijk gebruiken en wat nog niet zit blijven we oefenen. En die breuken en procenten, tienden weet u het nog, het wordt abstracter voor hen die dat aankunnen. Het gaat om het inzicht, kinderen moeten begrijpen waar het over gaat. Sommen over afstanden, inhoud, oppervlakte en omtrek komen in grote getale opzetten in “leuke” vraagstukjes, nog steeds heel praktisch. De spreekbeurten die ze houden, de werkstukken…. Fantastisch om te lezen. Er zijn ook zoveel bronnen, waaruit ze kunnen putten en zoveel mogelijkheden waarvan gebruik gemaakt kan worden. De computer biedt veel mogelijkheden, op kennisnet kunnen ze zelfs corresponderen over hun werkstuk met specialisten. We willen het boek blijven promoten, hele mooie exemplaren over de meest uiteenlopende onderwerpen zijn in ons documentatiecentrum te vinden. Alle creatieve mogelijkheden zijn er om ontdekt en gebruikt te worden, muziek, handvaardigheid en tekenen, hun plaats staat nog steeds bovenaan bij de kinderen.

Dit jaar halen de kinderen, als ze zich aan alle voorschriften en lessen houden hun verkeersdiploma, een hele geruststelling, ook hier weer heel praktisch!

Het laatste nieuws:

Buitenles: Zweeds loopspel, februari 2024

Tijdens het Zweeds loopspel zijn wij  in groepjes op zoek gegaan naar de verschillende vragen op het plein. Als we alle vragen goed beantwoorden, kregen we van de juf een puzzel. Toen we deze in elkaar hadden gezet, zagen we een leuke en verrassend antwoord staan. Bij sommige duurde het even voor ze de boodschap door hadden, uiteindelijk reageerde iedereen heel erg enthousiast.
Lees maar eens wat er staat.

2024-zweeds-loopspel-2
2024-zweeds-loopspel-1
2024-zweeds-loopspel-3

Gouden Weken september 2023
We hebben gewerkt aan Gouden Weken, daarbij gingen we per z’n tweeën één tekening maken
We mochten daarbij niet met elkaar praten, maar toch tot een mooi resultaat komen.
Hoe doe je dat dan? En hoe teken je als je met z’n tweeën één potlood ✏️ moet vasthouden? Vertrouwen op elkaar dat het goed komt.

2023-gr-7-8-gouden-weken-6
2023-gr-7-8-gouden-weken-2
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt