School is meer dan alleen taal en rekenen

Wij vinden het ook belangrijk om met elkaar te vieren en plezier te hebben, dit zorgt voor een gezonde, vrolijke en vriendelijke schoolomgeving.
Door het schooljaar heen zijn er op de St. Jozefschool verschillende momenten waarbij we samen vieren en sportief zijn. 

Hieronder leest u meer over de jaarlijks terugkerende feesten en activiteiten:

Kinderboekenweek

Ieder jaar besteden we aandacht aan de Kinderboekenweek en werken wij aan het thema dat centraal staat tijdens de Kinderboekenweek. Ook wordt onze schoolbibliotheek uitgebreid met nieuwe boeken tijdens de Kinderboekenweek. Tijdens de Kinderboekenweek is er in groep 7 en 8 een voorleeswedstrijd. De winnaar mag meedoen met de regionale wedstrijd. Ben je daar de winnaar van ga je door naar de provinciale en de Nationale Voorleeswedstrijden.

Sterrenshow 

Tijdens de Sterrenshow staat er steeds één groep centraal. Zij bereiden een mooi programma voor tijdens hun show met o.a. dans, zingen, toneel goochelen, quiz, acrobatiek of moppentrommel. Daarna volgen de vrije optredens.
De Sterrenshow is een belangrijk onderdeel op de St. Jozefschool voor het samen vieren. Het is leuk om op het toneel te staan, je leert dat het meer is dan verkleden en optreden voor elkaar. Het helpt kinderen om zichzelf te durven tonen en presenteren. Maar het leert hen ook om publiek te zijn en degene die zich toont met respect en belangstelling tegemoet te treden. Omdat je dat ook van die ander verwacht als je zelf op het toneel staat.
Tijdens de Sterrenshows zijn ouders, opa’s en oma’s en oudere broers en zussen van harte welkom. In de schoolkalender kunt de data van de Sterrenshows vinden.

Klik hier voor de foto’s van de winnaars.

Sinterklaas

Ieder jaar op of rond 5 december brengen de Sint en zijn pieten een bezoek aan de St. Jozefschool. Op deze feestelijke dag is er ’s morgens een ontvangst door alle groepen, buiten op het schoolplein. U, als ouder, bent hierbij van harte welkom. Na het ontvangst gaat Sinterklaas met de leerlingen mee naar binnen. In het speellokaal zullen de groepen 1 t/m 4 een gezellig programma hebben en Sinterklaas ontmoeten. Hierna mogen zij zelf een cadeautje uitzoeken in de pakjeskamer. Voor de groepen 5 t/m 8 worden er per klas lootjes getrokken en surprises gemaakt. Ook bij hen komen de Sint en zijn Pieten langs. De kinderen zijn deze dag om 12.00 uur vrij.

Kerstmis

De kerstviering wordt ieder jaar op de woensdagavond voor de kerstvakantie gehouden. Op deze feestelijke dag komen de leerlingen op school voor een gezellig feestmaal. Na het eten wandelen de klassen via de lichtjesroute naar de Sint Jozefkerk voor de kerstviering. Groep 7 voert hier een kerstmusical op, waarbij alle klassen een lied zullen zingen. Per gezin zijn er toegangskaarten beschikbaar voor deze kerstviering.

Carnaval en Vastenactie

Volgens Achterveldse tradities wordt er op de St. Jozefschool ieder jaar Carnaval gevierd!

Deze viering wordt doorgaans gehouden op de vrijdagmiddag voor het carnavalsweekend. De leerlingen mogen ’s morgens al verkleed op school komen. Er zijn door de hele school leuke activiteiten. Natuurlijk brengt Prins Carnaval met de raad van elf een feestelijk bezoek aan de school.

Na de Carnaval breekt de Vastenperiode aan en doet de school mee met de Vastenactie vanuit de parochie.
Doormiddel van ‘heitje voor karweitje’ verzamelen de kinderen geld in hun Vastenactiedoosje. Dit geld is bestemd voor gezinnen ergens op de wereld die het minder goed hebben. Voor wie een fijn en veilig huis om te wonen en de school dichtbij niet de gewoonte zaak van de wereld is.
Om kijken naar elkaar.

Palmpasen

De week voor Pasen is het Palmpasen; de intocht van Jezus in Jeruzalem. Bij Palmpasen hoort een Palmpasenstok. De kinderen uit groep 1/2 versieren een Palmpasenstok. Met deze Palmpasenstok zullen zij een Palmpasenoptocht lopen. Tijdens deze Palmpasenoptocht ontvangen zij een broodhaantje en krijgen zij in de St. Jozefkerk uitleg over de symboliek van de Palmpasenstok.

Pasen/Witte Donderdag

Op Witte Donderdag vieren wij op school het Paasfeest. Op deze dag bezoeken de leerlingen van groep 3 t/m 8 de St. Jozefkerk, waar zij het Paasverhaal te horen krijgen. In de klas genieten de kinderen van een heerlijke paaslunch en worden er gezellige paasactiviteiten georganiseerd.

Koningspelen

Met de kroning van koning Willem Alexander in 2013, is er een start gemaakt met de Koningsspelen.
De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest voor alle leerlingen in het basisonderwijs. De Koningsspelen vinden plaats op de  vrijdag voor Koningsdag in april. Deze dag wordt samen met basisschool ’t Startblok en de buursportcoach georganiseerd en vind plaats op het Kerstenssportpark. De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk, gezond Koningsontbijt.

Klompenvierdaagse

Ieder jaar wordt (‘s avonds) de Klompenvierdaagse in Achterveld gehouden.
Op deze vier dagen is het de mogelijkheid om ’s avonds mee te lopen met de 5 of 10 km. De wandelingen zullen gaan over (on)verharde paden door het landelijk gebied rond Achterveld. Onderweg is er een rustpauze waar er iets te eten en drinken wordt aangeboden. Na het lopen van de vier avonden ontvangen de wandelaars een medaille. Op vrijdagavond, de slotavond van de Klompenvierdaagse, is er een feestelijk muzikaal onthaal in Achterveld. Op deze avond mogen de kleuters de laatste paar kilometers meelopen tijdens dit feestelijk onthaal.

Schoolreisje/schoolkamp

De groepen 1 t/m 7 gaan jaarlijks afwisselend op schoolreisje of op schoolkamp. Voor de kleuters is schoolkamp één dag, voor de overige groepen zit daar een overnachting bij. Met het schoolreisje gaan de kinderen een dag naar een pretpark. Deze verschillen per groep.

Eindkamp groep 8 

Om de basisschoolperiode af te sluiten, gaat groep 8 op kamp naar Odiliapeel (Noord Brabant). Tijdens dit kamp zullen zij diverse activiteiten ondernemen met elkaar, denk hierbij aan een sportdag, een avondwandeling en een bonte avond. De dagen waarop het schoolkamp plaatsvindt, leest u in de schoolkalender.

Klik hier voor de foto’s van de afgelopen jaren.

Eindmusical groep 8

Groep 8 neemt afscheid, na 8 mooie jaren, waar iedereen veel heeft geleerd op de St. Jozefschool.

Met veel leren bedoelen we niet alleen taal, rekenen, geschiedenis, Engels, enz, enz. Je leert ook wie je bent en wat je kan. Wat past bij jou waar ben je goed in, sociale vorming, vrienden maken, de anderen waarderen en in hun waarde laten.

In groep 8 samen vier dagen op kamp gaan en met elkaar een leuke musical voorbereiden. Teksten oefenen, liedjes oefenen, decor maken en je kleding in orde hebben. Is alles tip top dan begint het optreden voor publiek. Eerst voor alle kinderen, daarna zijn alle opa’s en oma’s, grote broers, zussen en oud leerlingen uitgenodigd te komen kijken.

De afscheidsavond is speciaal voor de ouders van groep 8 en alle leerkrachten. Het is een feestelijke avond, waarbij muziekvereniging DWS een gezellige muzikale opening doet, gevolgd door het spetterende optreden van de achtste groepers en een feestje als afsluiting.
Mede mogelijk gemaakt door de goede zorgen van onze ouderraad.

Sporttoernooien

In de gemeente Leusden worden jaarlijks door diverse verenigingen of organisaties schoolsporttoernooien georganiseerd. Leerlingen die dat willen kunnen zich via de school inschrijven en als Jozefteam deelnemen. De toernooien vinden buiten schooltijd plaats, ouders coachen en begeleiden de teams. Tijdens het toernooi worden de schoolshirts gedragen. Via Parro worden ouders geïnformeerd over de diverse toernooien die georganiseerd worden)
Het schoolvoetbaltoernooi (eerste maandag in de meivakantie) is het grootste en meest favoriete toernooi wat er georganiseerd wordt.

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt