Samenwerkingsverband De Eem

De St. Jozefschool valt onder het samenwerkingsverband (SWV) de Eem. SWV De Eem is een vereniging van 28 samenwerkende schoolbesturen primair onderwijs voor passend onderwijs in de gemeenten Amersfoort, Baarn, Bunschoten, Spakenburg, Leusden, Soest en Woudenberg.
SWV de Eem wil voor elk kind een passend onderwijsaanbod met de juiste ondersteuning voor een optimale ontwikkeling. Het samenwerkingsverband stimuleert, faciliteert en coacht de aangesloten scholen bij het inzetten van de juiste voorzieningen zo dicht mogelijk bij het kind op school. De onderwijsondersteuner speelt hierbij een centrale rol.
De onderwijsondersteuners van SWV de Eem ondersteunen de scholen bij de invulling van hun zorgplicht om extra ondersteuning op school te realiseren of het afgeven van een toelaatbaarheidsverklaring (TLV) wanneer het passend onderwijsaanbod een plaatsing op het speciaal (basis) onderwijs is.

Elke 6 weken komt de onderwijsbegeleider op school om met de IB’er en de directeur te praten over passend onderwijs en de leerlingen die extra ondersteuning krijgen. Ook kunnen zij aansluiten bij gesprekken over leerlingen met zorg.

Jeugd- en Oudersteunpunt Eemland (Josee)

Heb je vragen als: ‘Hoe krijg ik de hulp geregeld die mijn kind nodig heeft?’ of ‘Op welke school kan ik mijn kind met een beperking nu het beste aanmelden?’

Wil je praten met iemand die meedenkt over de oplossing, dan kan je terecht bij het Informatie Punt Passend Onderwijs voor Ouders. SWV de Eem ondersteunt ouders en jeugdigen onder andere met het Jeugdigen Oudersteunpunt Eemland (JOSEE). JOSEE is het gezamenlijke steunpunt van Samenwerkingsverband de Eem (primair onderwijs) en Samenwerkingsverband Eemland (voortgezet onderwijs). Ouders en jeugdigen kunnen hier met al hun vragen en zorgen over passend onderwijs terecht. De medewerkers van JOSEE denken met je mee, geven objectieve informatie en kunnen je in contact brengen met de juiste persoenen en instanties.

Contact
Bel: 033 – 30 30 488
Mail: contact@josee.nu
Voor het maken van een afspraak: klik hier

De actuele spreekuurtijden vind je op de website: www.josee.nu
JOSEE is gesloten tijdens de schoolvakanties van de regio Midden-Nederland.

Informatieloket Lariks

Lariks is de plek in de gemeente Leusden waar u welkom bent met vragen op het gebied van welzijn en zorg. Onze schoolconsulent is Els Brouwer, zij heeft maandelijks een inloopspreekuur. U kunt daar vrijblijvend en kosteloos terecht met uw opvoedvragen. Of het nu gaat om concentratieproblemen, moeite met vrienden maken, stress en spanning thuis, geen geld voor sport of andere vragen rondom opvoeden en opgroeien. Loop gewoon even binnen en dan kijken we samen naar de hulpvraag. De data van het inloopspreekuur worden vermeld in de maandelijkse nieuwsbrief.

Contact informatieloket Lariks:
De Heelkom
Walter van Amersfoortstraat 36
3791 AR  Achterveld
0342-451333
Open: maandag en woensdag 8.30-12.30 uur

Buiten deze uren:
Lariks Leusden
Tel: 033-3034444 (tussen 9:00 en 12:30 uur)
www.lariks-leusden.nl
E-mail: info@larikslaan2.nl

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt