Groep 6

groep-6-breukenkaart

Groep 6

Ook in groep 6 oefenen we alle vakken, steeds moeilijker, uitdagender kunnen we het ook noemen. De leerstof wordt aangeboden op een hele leuke manier, steeds wordt er gebruik gemaakt van een andere aanpak, om de kinderen uit te nodigen het probleem nog eens van een andere kant te bekijken, zo kunnen kinderen uitzoeken welke aanpak het beste bij hen past. Met de taal en rekenbewerkingen die ze hebben geleerd kunnen ze ook werkstukken, spreekbeurten en andere opdrachten uitvoeren. Gericht op de praktijk dus. De kinderen maken met het rekenen nu kennis met breuken, we knippen en plakken en hebben hulp van rekendoosjes om te laten zien hoe dat nu zit met al die stukken en als het dan nog niet lukt, denken we gewoon aan een grote taart, die we verdelen en dan weet iedereen weer, dat je het best met zo min mogelijk kunt zijn om een groot stuk toebedeeld te krijgen. Delen met elkaar kunnen we ook op een andere manier bekijken, sociaal emotioneel; hoe voel je je, waarom doe het het zo? Hoe vinden anderen dat, wat vind je van anderen, wat vind je van jezelf…..zo kan ik nog uren doorgaan. Regelmatig praten, spelen, tekenen en schrijven we daarover. Het blijft een boeiend onderwerp, minstens zo belangrijk als de andere vakken. Want wie goed met zichzelf en anderen overweg kan, heeft het vaak gemakkelijker in het leven.

Het laatste nieuws:

Geschiedenisles, januari 2023

We hebben een geschiedenisles gehad over de Atlas Maior van Blaeu. Dit is een van de duurste atlassen van de wereld en is heel belangrijk voor onze geschiedenis.

We hebben gesproken over soorten kaarten. Hoe wordt de ronde wereld vervormd op een platte landkaart! Dit kun je thuis leuk bekijken op de site www.thetruesize.com. De kinderen kunnen hier nu zelf meer over vertellen.

Ook heeft iedereen, in een groepje, een presentatie gegeven over een ontdekkingsreiziger. Waar vertrokken ze, waar wilden ze heen en waar kwamen ze uiteindelijk terecht? Want niet elke boot kwam op het geplande continent aan!

Een hele volle les, waarin we heel veel geleerd hebben van elkaar!

2023-geschiedenisles-1
2023-geschiedenisles-4
2023-geschiedenisles-2
2023-geschiedenisles-3
🔨 Wat een lawaai vanmiddag in onze klas! Lamme armen, blauwe vingers… maar wat zijn ze goed aan het timmeren!
Goed het plan volgen en kijken naar het voorbeeld, dan kom je zelfstandig een heel eind. Er zijn al wat Flipperkasten bijna klaar. Nog wat details aanbrengen en dan kunnen ze mee naar huis.
Jolanda, Anita, Laura en Tineke: bedankt voor het helpen!! 🔨
2022-november-techniekles-4
2022-november-techniekles-3
2022-november-techniekles-2

Samenwerking DWS, St. Jozefschool en NEOS november 2022
Cultuuronderwijs kan heel dicht bij, samen met muziekvereniging DWS en Cultuuronderwijs partner NEOS (Scholen in de Kunst).
Muziekdocent Bouwe verzorgt muzieklessen op school, met onze muziekmethode 123Zing! De leerkrachten krijgen tijdens deze lessen coaching on the Jop, zodat zij de methode eigen maken met als doel deze lessen zelfstandig te kunnen geven.
Bouwe werkt samen met muziekvereniging DWS uit Achterveld. De lessen sluiten aan bij de workshops die DWS al vele jaren op school aanbieden. Na deze reeks lessen op school en workshops biedt DWS lessen aan voor kinderen die een instrument willen leren bespelen. Hierover volgt nog informatie van DWS.

2022-dws-workshop-2
2022-dws-workshop-1

Techniekles met Experimenten, oktober 2022

De technieklessen in groep 6/7 zijn gestart. Techniekonderwijs stimuleert een nieuwsgierige, onderzoekende en probleemoplossende blik bij de kinderen. En wij stimuleren 21e-eeuwse vaardigheden als kritisch denken, ondernemingszin, vindingrijkheid en creativiteit. Door de school heen hadden de hulpouders hun eigen experimenteerplek ingericht. De kinderen gingen in groepjes langs elk experiment. Hoe kun je een ballon kapotmaken met fruit? Hoe krijg je zonder handen een paperclip uit een potje? Of maak een tekening op een bord en laat deze bewegen! Het experiment met het vallend blad of de plakkende ballonnen. En het meest luidruchtige experiment: de dansende deeltjes! De kinderen waren zeer betrokken en geïnteresseerd.

Met dank aan onze hulpouders.

2022-techniekles-67-3
2022-techniekles-67-2
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt