groep-5-topondernemers

Groep 5

Rekenen, taal, lezen en schrijven, weer een beetje moeilijker, ze leren alles van klinkers en medeklinkers, ze leren de woorden goed te schrijven en niet van die korte hoor, echt hele moeilijke woorden, met veel lettergrepen. Het is een bewustmaking van alle spellingsregels en de grammatica. De rekensommen gaan al tot de 1000, alle bewerkingen komen aan de orde, op een heel begrijpelijke manier wordt dat uitgelegd, met voorbeelden uit hun leven gegrepen. Rekenen met geld, knikkers, speelgoed en taart, je kunt het zo gek niet bedenken; het aanleggen van een tuintje, de omtrek voor het hek, het aantal tegels voor de stoep, niets staat ons in de weg. Zowel op papier als op de computer, we grijpen alles aan om te begrijpen hoe de dingen werken. Uiteindelijk kunnen we met een eenvoudig sommetje alles uitrekenen. Dat is handig!

De vakken aardrijkskunde, biologie en geschiedenis gaan een grotere plaats innemen en dat is heel interessant. Aan de hand van verhalen over vroeger begrijp je beter waarom gebeurtenissen plaatsvinden en hoe je daar misschien anders mee om kunt gaan. En wat erg handig is om te weten; hoe Nederland er eigenlijk uitziet, waar alle plaatsen en rivieren liggen, waar veel bossen zijn en waar je lekker kunt zwemmen.

Het laatste nieuws

 

Kooklessen bij DAVA, juni 2022

De kooklessen bij DAVA zijn heel erg leuk! Samen koken en daarna samen lekker eten. Het is best veel werk om lekker eten te maken, maar als je het samen doet is het superleuk!

We kregen een mooi kookboek mee naar huis om thuis ook een keer te koken.

2022-kookles-gr-5
2022-kookles-gr-5.1

Kerstfeest op school, december 2021

We zijn begonnen met de starttaak in kerstsfeer. Daarna een rekenles gedaan over het maken van een kerstboom, hierbij moest we goed meten en knippen.  Na het werken genoten van de kerstmusical, wat heeft groep 7 dat goed gedaan! Daarna gezellig met z’n alle geluncht, wat hadden ze allemaal lekkere dingen mee en wat hebben ze lekker gesmuld! De dag afgesloten met een kerst-escaperoom, samen met groep 4. We moesten goed nadenken en samenwerken.

2021-kerst-gr-5-3
2021-kerst-gr-5-2
2021-kerst-gr-5-1
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt