Groep 8

groep-8-op-kamp401x301

Groep 8

Groep 8 neemt binnen de school een aparte plaats in; het laatste jaar tussen al die vertrouwde gezichten. Aan de schoolkeuze wordt door de leerkracht veel aandacht besteed. Een algemene informatieavond specifiek voor groep 8 wordt aangeboden.

Ook zijn er volop mogelijkheden om nader met scholen kennis te maken door onderwijsmarkten en kijkdagen te bezoeken.

Kijk ook op www.jozefachterveld.nl bij ouders; “extra informatie”.

De Entreetoetsen in groep zes en zeven hebben in de voorgaande jaren al een beeld gegeven van de mogelijkheden. Voor een aantal kinderen kan het drempelonderzoek vrij aan het begin van groep 8 (al dan niet aangevuld met IQ onderzoek) een goede tussenstap zijn. De IEP-eindtoets zorgt vaak voor spannende dagen. U ontvangt na afloop een onafhankelijk advies betreffende de schoolkeuze voor het Voortgezet Onderwijs.

Speciaal voor groep 8 is er een project rond “sociale weerbaarheid” ontwikkeld, waarin op het niveau van de leerlingen voorlichting over verslaving (alcohol, drugs, roken) wordt gegeven, alsmede op een speelse wijze seksuele voorlichting.

Ook het Vormselproject en de cursus Jeugd-E.H.B.O (met een echt diploma op het einde) hoort bij de schoolverlaters. Na de Citotoets gaat het project De “Kracht van 8” van start. Kinderen ontdekken vele facetten van sport, die gegeven wordt in Leusden.

Het echte afscheid van onze school gaat gepaard met:

  • Een fantastisch eindkamp
  • Een kennismakingsdag/avond/middag op het Voortgezet Onderwijs
  • Een leuke slotavond voor leerlingen en ouders met een spetterende eindmusical.

En dan van oudste basisschoolleerling, de grote stap naar het Voortgezet Onderwijs. Weer als jongste leerling op de fiets naar een nieuwe schoolomgeving. Spannend, maar ook echt leuk. De volgende fase in je leven.

Het laatste nieuws:

Buitenles: Zweeds loopspel.

Tijdens het Zweeds loopspel zijn wij  in groepjes op zoek gegaan naar de verschillende vragen op het plein. Als we alle vragen goed beantwoorden, kregen we van de juf een puzzel. Toen we deze in elkaar hadden gezet, zagen we een leuke en verrassend antwoord staan. Bij sommige duurde het even voor ze de boodschap door hadden, uiteindelijk reageerde iedereen heel erg enthousiast.
Lees maar eens wat er staat.

2024-zweeds-loopspel-2
2024-zweeds-loopspel-1
2024-zweeds-loopspel-3

Juf en meesterdag en carnaval, februari
Een dag vol gezelligheid, puzzelen met de escaperoom, die best lastig was om tot de oplossing te komen. Er moest goed samengewerkt worden.
’s Middags het carnavalsfeest met de Raad van Elf. Een mooie start voor het carnavalsweekend.

2024, juf en meesterdag
2024 Juf en meesterdag

Opruimochtend van Opgeruimd Leusden, januari

Met onze opruimgoeroe, Juf Daphne, hebben wij het Bijenpark en het speelplein weer op en top schoongemaakt van alle ‘zwerfies’ die daar terecht zijn gekomen. Even samen de schouders er onder en ‘klaar is Klara’. Het 20 januari namelijk weer opruimochtend in de gemeente Leusden.

2024-opruimdag-leusdenachterveld-6
2024-opruimdag-leusdenachterveld-3
2024-opruimdag-leusdenachterveld-2

Gouden weken september 2023
We hebben gewerkt aan Gouden Weken, daarbij gingen we per z’n tweeën één tekening maken

We mochten daarbij niet met elkaar praten, maar toch tot een mooi resultaat komen.
Hoe doe je dat dan? En hoe teken je als je met z’n tweeën één potlood ✏️ moet vasthouden? Vertrouwen op elkaar dat het goed komt.

2023-gr-7-8-gouden-weken-6
2023-gr-7-8-gouden-weken-2
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt