Groep 7

groep-7-beeldje-bijna-vrij

Groep 7

De leerstof begint nu geautomatiseerd te raken; ze kunnen het in de praktijk gebruiken en wat nog niet zit blijven we oefenen. En die breuken en procenten, tienden weet u het nog, het wordt abstracter voor hen die dat aankunnen. Het gaat om het inzicht, kinderen moeten begrijpen waar het over gaat. Sommen over afstanden, inhoud, oppervlakte en omtrek komen in grote getale opzetten in “leuke” vraagstukjes, nog steeds heel praktisch. De spreekbeurten die ze houden, de werkstukken…. Fantastisch om te lezen. Er zijn ook zoveel bronnen, waaruit ze kunnen putten en zoveel mogelijkheden waarvan gebruik gemaakt kan worden. De computer biedt veel mogelijkheden, op kennisnet kunnen ze zelfs corresponderen over hun werkstuk met specialisten. We willen het boek blijven promoten, hele mooie exemplaren over de meest uiteenlopende onderwerpen zijn in ons documentatiecentrum te vinden. Alle creatieve mogelijkheden zijn er om ontdekt en gebruikt te worden, muziek, handvaardigheid en tekenen, hun plaats staat nog steeds bovenaan bij de kinderen.

Dit jaar halen de kinderen, als ze zich aan alle voorschriften en lessen houden hun verkeersdiploma, een hele geruststelling, ook hier weer heel praktisch!

Het laatste nieuws:

Het thema van de Kinderboekenweek is “worden wat je wil”. Na een spectaculaire opening op maandag, hebben we ook nog een voorleeswedstrijd gehad in de klas. Vandaag hadden we een tekenopdracht die te maken hebben met beroepen. Zoals: ‘teken de werkkamer van een speelgoedmaker’ en ‘’maak een strip over de dierenarts’. De kinderen waren hier serieus mee bezig! Tijdens de afsluiting van de Kinderboekenweek mocht van iedere groep de winnaar van de voorleeswedstrijd een stukje voorlezen. Isis is de winnaar van de school. Zij mag door naar de regionale wedstrijd. Zet heb op Isis!

2021-kinderboekenweek3
2021-kinderboekenweek
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt