Groep 8

groep-8-op-kamp401x301

Groep 8

Groep 8 neemt binnen de school een aparte plaats in; het laatste jaar tussen al die vertrouwde gezichten. Aan de schoolkeuze wordt door de leerkracht veel aandacht besteed. Een algemene informatieavond specifiek voor groep 8 wordt aangeboden.

Ook zijn er volop mogelijkheden om nader met scholen kennis te maken door onderwijsmarkten en kijkdagen te bezoeken.

Kijk ook op www.jozefachterveld.nl bij ouder; “extra informatie”.

De Entreetoetsen in groep zes en zeven hebben in de voorgaande jaren al een beeld gegeven van de mogelijkheden. Voor een aantal kinderen kan het drempelonderzoek vrij aan het begin van groep 8 (al dan niet aangevuld met IQ onderzoek) een goede tussenstap zijn. De Cito-eindtoets zorgt vaak voor spannende dagen. U ontvangt na afloop een onafhankelijk advies betreffende de schoolkeuze voor het Voortgezet Onderwijs.

Speciaal voor groep 8 is er een project rond “sociale weerbaarheid” ontwikkeld, waarin op het niveau van de leerlingen voorlichting over verslaving (alcohol, drugs, roken) wordt gegeven, alsmede op een speelse wijze seksuele voorlichting.

Ook het Vormselproject en de cursus Jeugd-E.H.B.O (met een echt diploma op het einde) hoort bij de schoolverlaters. Na de Citotoets gaat het project De “Kracht van 8” van start. Kinderen ontdekken vele facetten van sport, die gegeven wordt in Leusden.

Het echte afscheid van onze school gaat gepaard met:

  • Een fantastisch eindkamp
  • Een kennismakingsdag/avond/middag op het Voortgezet Onderwijs
  • Een leuke slotavond voor leerlingen en ouders met een spetterende eindmusical.

En dan van oudste basisschoolleerling, de grote stap naar het Voortgezet Onderwijs. Weer als jongste leerling op de fiets naar een nieuwe schoolomgeving. Spannend, maar ook echt leuk. De volgende fase in je leven.

Het laatste nieuws:

Voorbereiding carnaval, februari 2023

Onze super crea-juf Conny had weer een leuke opdracht, knip een

carnavalsmasker

We hebben verschillende vaardigheden weer goed kunnen oefenen:

Spiegelen, netjes en geconcentreerd knippen en vooral mooie rondjes knippen. Het was soms best moeilijke om het goed stukje op de juiste plek te leggen.
Een leuk uitdaging en een super leuke les met een mooi resultaat.

2023-carnaval-gr-8

Voorleeswedstrijd, in het Eemhuis, februari 2023

Hoe vond ik de voorleeswedstrijd? 

Ik vond de Voorleeswedstrijd vorig jaar al leuk. Dit jaar won ik gewoon van mijn klas en van de school.

Ik vond het heel leuk dat ik door mocht naar de Voorleeswedstrijd Het was leuk om te doen en te horen dat ze mijn boek ook leuk vonden. Jammer dat ik niet doorging, maar ik ben trots op wat ik gedaan heb en het was geweldig om mijn boek voortelezen voor de hele school. Groetjes Saar

Ook wij zijn heel trots op Saar! 

2-e24c580a7ce5458185b84e5ad7c0cf07
2-e4109831718c4990936e0b3afee958c1
2-1a7599b1d87e49568bfecdd8e71e54ea

Dodehoekles, januari 2023

Dinsdag hadden we een gastles over de dode-hoek bij vrachtwagens, trekkers en de auto (want ja die heeft ook dode-hoeken).

Het was niet alleen een interessant en leerzame les, maar ook een hele leuke les. Een les die we goed zullen onthouden.

We hebben een quiz gemaakt, zodat we de les nog eens goed door konden nemen en daarna een super toffe rap!

2023-dodehoekles-3
2023-dodehoekles-2

Twee toffe juffen in groep 8, december 2022
Juf Daphne verzint altijd een ‘gekke dag’ zoals deze week de chilldag. Juf Conny heeft altijd super coole creatieve lessen zoals ‘Winterlandschap’ waaraan we deze week gewerkt hebben.

Op de chilldag mochten we in onze warme relaxkleding naar school komen, je onesie, joggingbroek, pantoffels, of je lekkere dikke sokken. De zitzakken lagen in de klas en daar mocht vandaag voor één keer op/in gewerkt worden. Het was een super chille dag. Dit willen we wel vaker, maar dan is het niet meer speciaal.

Nadat de sinterklaas werkstukken van de muur gehaald waren was het best kaal. Juf Conny heeft ons met ‘Winterlandschap’ weer mooie tekentechnieken geleerd, met pastelkrijt en gum mochten we aan de slag. We voelde ons die dag echte kunstenaars. De juf was trots op ons.

2022-chilldag
Groep 8

.

.

Typediploma, december 2022

Deze kanjers hebben hun typediploma gehaald. In groep 7 en 8 is er voor de leerlingen de gelegenheid om op school het typediploma te halen.

Vanaf september worden er wekelijks lessen aangeboden en op 1 december was het examen.

Allemaal geslaagd, gefeliciteerd!

2022-typediploma

Kinderpostzegels 2022
Bericht van het team Kinderpostzegels:
Beste groep 8 leerlingen van de St. Jozefschool,
Wat geweldig dat jullie, samen met 125.000 andere kinderen, de Kinderpostzegelactie 2022 tot zo’n groot succes hebben gemaakt.

Jullie school heeft 215 bestellingen opgehaald ter waard van in totaal € 3158,95. Daar mogen jullie hartstikke trots op zijn!
Als dank krijgen jullie de speciale Donald Duck Buienposter, met handleiding, voor in de klas; want we willen graag zoveel mogelijk kinderen helpen hun emoties te begrijpen. Ook dat geeft kinderen wind mee!

Veel plezier ermee en graag tot volgend jaar!

 

2022-kinderpostzegels-gr-8-3
2022-kinderpostzegels-gr-8-2

Samenwerking DWS, St. Jozefschool en NEOS november 2022
Cultuuronderwijs kan heel dicht bij, samen met muziekvereniging DWS en Cultuuronderwijs partner NEOS (Scholen in de Kunst).
Muziekdocent Bouwe verzorgt muzieklessen op school, met onze muziekmethode 123Zing! De leerkrachten krijgen tijdens deze lessen coaching on the Jop, zodat zij de methode eigen maken met als doel deze lessen zelfstandig te kunnen geven.
Bouwe werkt samen met muziekvereniging DWS uit Achterveld. De lessen sluiten aan bij de workshops die DWS al vele jaren op school aanbieden. Na deze reeks lessen op school en workshops biedt DWS lessen aan voor kinderen die een instrument willen leren bespelen. Hierover volgt nog informatie van DWS.

2022-dws-workshop-2
2022-dws-workshop-1
Windmolens maken; oktober 2022
De rekenles met meten en meetkunde was een leerzame les. We hebben veel geleerd over de werking van een windmolen en hoe deze duurzame energie kan opwekken. We hebben met elkaar diverse windmolens gemaakt en deze gingen we buiten uitvoerig testen of de wind goed opgevangen werd.
2022-windmolens-maken-1
2022-windmolens-maken-3
2022-windmolens-maken-2

Rondleiding: ‘Leer en ontdek de kerk’, september 2022

Groep 8 heeft een bezoekje aan de kerk in Achterveld. We hebben daar een rondleiding gehad en zijn zo meer te weten gekomen over de bouw en verborgen plekjes van de kerk. De kinderen hebben ook doormiddel van een speurtocht verschillende onderdelen van de kerk bekeken en hun functie geleerd. Een leuke maar vooral leerzame activiteit.

2022-gr-8-bezoekt-en-ontdekt-de-kerk-6
2022-gr-8-bezoekt-en-ontdekt-de-kerk-10
2022-gr-8-bezoekt-en-ontdekt-de-kerk-9
2022-gr-8-bezoekt-en-ontdekt-de-kerk-11
2022-gr-8-bezoekt-en-ontdekt-de-kerk-8
2022-gr-8-bezoekt-en-ontdekt-de-kerk-5
2022-gr-8-bezoekt-en-ontdekt-de-kerk-7
2022-gr-8-bezoekt-en-ontdekt-de-kerk-2
2022-gr-8-bezoekt-en-ontdekt-de-kerk-5
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt