De GGD voor kinderen in het basisonderwijs

In onderstaand filmpje ziet u wat de GGD voor u kan betekenen.
Voor meer (schriftelijke) informatie; klik hier

Gezondheid en kinderziektes

.

Een kinderziekte is een virusziekte die zo besmettelijk is dat de meeste mensen ze al vroeg in hun leven als kind een keer doormaken. Hierna bestaat in het algemeen volledige immuniteit wat inhoudt dat herhaling van de ziekte over het algemeen niet voorkomt.

Thuis houden, binnen blijven, in bed houden?

In het algemeen kunnen we zeggen dat kinderen met koorts het beste binnen kunnen blijven. In bed blijven de meeste kinderen als ze zich beroerd voelen. Vaak kiezen de kinderen een tussenvorm, zoals met een deken op de bank in de huiskamer. Naar buiten mogen kinderen als ze geen koorts hebben. Dit betekent niet dat ze dan ook naar school kunnen. Ze zijn vaak gauw moe en willen vaak vlug naar huis.

Sommige kinderziektes zijn besmettelijk. Kinderen kunnen dan weer naar school als ze zich beter voelen en andere kinderen niet kunnen besmetten. Lees meer over de volgende kinderziektes door hier op te klikken:

GEVAARLIJKE STOFFEN

De meeste ongelukken gebeuren met geneesmiddelen, schoonmaakmiddelen op petroleumbasis, tabak, alcohol (niet voor consumptie) en giftige planten. Maar ook met shampoo, toiletverfrisser, cosmetica en nagellakremover. Zorg dat uw huis veilig is voor kinderen.

Tip: Bel bij onzekerheid altijd uw huisarts of 112.

kinderen
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt