groep-5-topondernemers

Groep 5

Je gaat nu de overstap maken naar de bovenbouw. Je leert steeds meer je werk te plannen met de weektaak.  Rekenen, taal en spelling blijven belangrijke vakken, nog meer tafels leren en grote sommen op te lossen. Je leert alles van klinkers en medeklinkers, je leert de woorden goed te schrijven en niet van die korte hoor, echt hele moeilijke woorden, met veel lettergrepen. Het is een bewustmaking van alle spellingsregels en de grammatica. De rekensommen gaan al tot de 1000, alle bewerkingen komen aan de orde, op een heel begrijpelijke manier wordt dat uitgelegd, met voorbeelden uit je eigen leven gegrepen. Rekenen met geld, knikkers, speelgoed en taart, je kunt het zo gek niet bedenken; het aanleggen van een tuintje, de omtrek voor het hek, het aantal tegels voor de stoep, niets staat ons in de weg. Zowel op papier als op de computer, we grijpen alles aan om te begrijpen hoe de dingen werken. Uiteindelijk kunnen we met een eenvoudig sommetje alles uitrekenen. Dat is handig!

De vakken aardrijkskunde, biologie en geschiedenis gaan een grotere plaats innemen en dat is heel interessant. Aan de hand van verhalen over vroeger begrijp je beter waarom gebeurtenissen plaatsvinden en hoe je daar misschien anders mee om kunt gaan. En wat erg handig is om te weten; hoe Nederland er eigenlijk uitziet, waar alle plaatsen en rivieren liggen, waar veel bossen zijn en waar je lekker kunt zwemmen. Je bent intensiever met de Engelse taal bezig. Je gaat nu niet alleen maar de taal spreken en er naar luisteren, maar ook schrijven gaat nu een onderdeel zijn. Ook het eerste ‘leerhuiswerk’ zal nu aan bod gaan komen.

Het laatste nieuws

Carnaval, februari
Creativiteit met carnaval, dat kan met leuk verkleden, maar ook een foto van jezelf versieren in carnaval sfeer. Maar wie is nu wie……?

img_4225
img_4224
2024 carnaval

Nationale voorleesdagen en de week van de poëzie, januari 2024
Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt er op school extra veel voorgelezen en verschillende creatieve activiteiten rondom het thema ‘Vriendschap’. De oudere leerlingen lezen ook voor bij de jongere leerlingen en de peuters. Voorlezen is leuk, het versterkt de band tussen de kinderen en ouder/verzorger en kind. Bovendien stimuleert voorlezen de taalontwikkeling en fantasie en vergroot het de woordenschat. Het draagt bij aan een taalrijke omgeving voor kinderen. Het stimuleren van leesplezier begint al op hele jonge leeftijd. Groep 5 en 6 zijn trots dat ook zij in deze week veel mogen voorlezen bij de kleuters. En wat hebben zij het goed gedaan!

2024-voorleesdagen-3
2024-voorleesdagen-2
2024-voorleesdagen-1

Topondernemers september 2023
Samen bruggen bouwen!
Hoe maak je een sterke brug van alleen papier, plakband en lijm? We kwamen erachter dat papier veel kan dragen als je het maar goed vastplakt aan de tafel. Maar dat wanneer je het papier vouwt in driehoeken of rond maakt het ook zonder veel kan dragen!

2023-gr-4-5-bruggen-bouwen-1
2023-gr-4-5-bruggen-bouwen-2
2023-gr-4-5-bruggen-bouwen-3

Het Noorderlicht september 2023
Tijdens de taalles hebben we geleerd wat het Noorderlicht is en waar je dit kunt zien.
Wat fijn dat juf Conny de super creajuf van de school is, want zij heeft er een mooie tekenopdracht erbij gemaakt: het Noorderlicht getekend met pastelkrijtjes!

2023-noorderlicht
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt