groep-5-topondernemers

Groep 5

Je gaat nu de overstap maken naar de bovenbouw. Je leert steeds meer je werk te plannen met de weektaak.  Rekenen, taal en spelling blijven belangrijke vakken, nog meer tafels leren en grote sommen op te lossen. Je leert alles van klinkers en medeklinkers, je leert de woorden goed te schrijven en niet van die korte hoor, echt hele moeilijke woorden, met veel lettergrepen. Het is een bewustmaking van alle spellingsregels en de grammatica. De rekensommen gaan al tot de 1000, alle bewerkingen komen aan de orde, op een heel begrijpelijke manier wordt dat uitgelegd, met voorbeelden uit je eigen leven gegrepen. Rekenen met geld, knikkers, speelgoed en taart, je kunt het zo gek niet bedenken; het aanleggen van een tuintje, de omtrek voor het hek, het aantal tegels voor de stoep, niets staat ons in de weg. Zowel op papier als op de computer, we grijpen alles aan om te begrijpen hoe de dingen werken. Uiteindelijk kunnen we met een eenvoudig sommetje alles uitrekenen. Dat is handig!

De vakken aardrijkskunde, biologie en geschiedenis gaan een grotere plaats innemen en dat is heel interessant. Aan de hand van verhalen over vroeger begrijp je beter waarom gebeurtenissen plaatsvinden en hoe je daar misschien anders mee om kunt gaan. En wat erg handig is om te weten; hoe Nederland er eigenlijk uitziet, waar alle plaatsen en rivieren liggen, waar veel bossen zijn en waar je lekker kunt zwemmen. Je bent intensiever met de Engelse taal bezig. Je gaat nu niet alleen maar de taal spreken en er naar luisteren, maar ook schrijven gaat nu een onderdeel zijn. Ook het eerste ‘leerhuiswerk’ zal nu aan bod gaan komen.

Het laatste nieuws

Leren klok kijken en leren meten.

We  hebben geoefend met klok kijken met obstakels om het begrip ‘voor’ en ‘over’ te oefenen.

Groep 4 is bezig met kwart voor/over en

groep 5 met 5 en 10 over/voor (half).

Verder heeft groep 4 leren meten met de liniaal, waarbij het belangrijk is om bij de 0 te beginnen als je iets wil meten.

2023-klokkijken-en-meten-1
2023-klokkijken-en-meten-2

Samenwerking DWS, St. Jozefschool en NEOS november 2022
Cultuuronderwijs kan heel dicht bij, samen met muziekvereniging DWS en Cultuuronderwijs partner NEOS (Scholen in de Kunst).
Muziekdocent Bouwe verzorgt muzieklessen op school, met onze muziekmethode 123Zing! De leerkrachten krijgen tijdens deze lessen coaching on the Jop, zodat zij de methode eigen maken met als doel deze lessen zelfstandig te kunnen geven.
Bouwe werkt samen met muziekvereniging DWS uit Achterveld. De lessen sluiten aan bij de workshops die DWS al vele jaren op school aanbieden. Na deze reeks lessen op school en workshops biedt DWS lessen aan voor kinderen die een instrument willen leren bespelen. Hierover volgt nog informatie van DWS.

2022-dws-workshop

Week tegen pesten, thema: ‘Grapje! Moet toch kunnen?!’ september 2022

Tijdens de week tegen het pesten lazen we het boek “Grapje” over Ziva de zebra zonder strepen die gepest werd door de andere dieren. We maakten ook een tekening bij het verhaal. Alleen zagen onze papiertjes er niet zo mooi meer uit… we hadden ze helemaal in elkaar gepropt. Daarna hebben we heel hard sorry gezegd en het geprobeerd goed te maken maar dat ging niet… want ook als je daarna sorry zegt kan het wel dat iemand zich er rot over blijft voelen. Denk dus na voor je iets doet of zegt!

2022-week-tegen-pesten-3
2022-week-tegen-pesten-2
2022-week-tegen-pesten-1
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt