groep-4-tafeltrap

Groep 4

Ze zijn al gewend aan al die typisch grote kinderen dingen, en weten nu wel wat ze te wachten staat, weer rekenen, lezen en schrijven, maar natuurlijk niet zo eenvoudig meer, ze krijgen een echt taalboek, waarin allerlei opdrachten staan met spelletjes en opdrachten over woorden en teksten. Met rekenen komen “tafels” aan bod. Wel lastig soms, maar gelukkig is er een juf of meester die helpt, ze leren steeds meer en snappen het beter. De creatieve vakken blijven populair, die activiteiten worden ook aangegrepen om dingen uit te leggen en beter te begrijpen. Wat je zelf eerst uitvoert en ervaart, onthoud je beter. Zingen, dansen, bezig zijn met elkaar, omgaan met elkaar, het komt altijd weer aan de orde, want dat is ook heel belangrijk in het leven.

Heel veel kinderen doen in deze groep hun Eerst Communie, leren heel veel over het katholieke geloof en waar ze allemaal aan mee mogen doen in de kerk.

Het laatste nieuws:

Leren klok kijken en leren meten

We geoefend met klok kijken, met obstakels om het begrip ‘voor’ en ‘over’ te oefenen.

Groep 4 is bezig met kwart voor/over en groep 5 met 5 en 10 over/voor (half).

Verder heeft groep 4 leren meten met de liniaal, waarbij het belangrijk is om bij de 0 te beginnen als je iets wil meten

2023-klokkijken-en-meten-1
2023-klokkijken-en-meten-2

Samenwerking DWS, St. Jozefschool en NEOS november 2022
Cultuuronderwijs kan heel dicht bij, samen met muziekvereniging DWS en Cultuuronderwijs partner NEOS (Scholen in de Kunst).
Muziekdocent Bouwe verzorgt muzieklessen op school, met onze muziekmethode 123Zing! De leerkrachten krijgen tijdens deze lessen coaching on the Jop, zodat zij de methode eigen maken met als doel deze lessen zelfstandig te kunnen geven.
Bouwe werkt samen met muziekvereniging DWS uit Achterveld. De lessen sluiten aan bij de workshops die DWS al vele jaren op school aanbieden. Na deze reeks lessen op school en workshops biedt DWS lessen aan voor kinderen die een instrument willen leren bespelen. Hierover volgt nog informatie van DWS.

2022-dws-workshop

Week tegen het pesten, thema: ‘Grapje! Moet toch kunnen?!’

Tijdens de week tegen het pesten lazen we het boek “Grapje” over Ziva de zebra zonder strepen die gepest werd door de andere dieren. We maakten ook een tekening bij het verhaal. Alleen zagen onze papiertjes er niet zo mooi meer uit…we hadden ze helemaal in elkaar gepropt. Daarna hebben we heel hard sorry gezegd en het geprobeerd goed te maken maar dat ging niet… want ook als je daarna sorry zegt kan het wel dat iemand zich er rot over blijft voelen. Denk dus na voor je iets doet of zegt!

2022-fiets-topondernemers
2022-rekenles-buiten

 

 

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt