groep-4-tafeltrap

Groep 4

Ze zijn al gewend aan al die typisch grote kinderen dingen, en weten nu wel wat ze te wachten staat, weer rekenen, lezen en schrijven, maar natuurlijk niet zo eenvoudig meer, ze krijgen een echt taalboek, waarin allerlei opdrachten staan met spelletjes en opdrachten over woorden en teksten. Met rekenen komen “tafels” aan bod. Wel lastig soms, maar gelukkig is er een juf of meester die helpt, ze leren steeds meer en snappen het beter. De creatieve vakken blijven populair, die activiteiten worden ook aangegrepen om dingen uit te leggen en beter te begrijpen. Wat je zelf eerst uitvoert en ervaart, onthoud je beter. Zingen, dansen, bezig zijn met elkaar, omgaan met elkaar, het komt altijd weer aan de orde, want dat is ook heel belangrijk in het leven.

Heel veel kinderen doen in deze groep hun Eerst Communie, leren heel veel over het katholieke geloof en waar ze allemaal aan mee mogen doen in de kerk.

Het laatste nieuws:

Topondernemers, maart 2024

De lessen geschiedenis, aardrijkskunde, natuur en techniek worden op de St. Jozefschool gegeven met de methode Topondernemers. Topondernemers laat kinderen de wereld ontdekken aan de hand van goed uitgewerkt en concreet ondersteunend thematisch onderwijs. De kinderen leren zelf informatie zoeken. We hebben besproken hoe en waar je informatie zoekt en hoe je de informatie op papier krijgen. Trots op de kinderen, zo leergierig ze deze les weer opgepakt hebben. Goed gewerkt!

.

2024 Topondernemers 3 en 4
20240311_140344

Tafeldiploma, maart 2024

De kinderen oefenen heel goed om het tafeldiploma te halen. Dit komt terug in de lessen van rekenen. Dit doen wij spelenderwijs met elkaar d.m.v. balspellen of door spelletjes uit de kieskast. Niet alleen op school maar ook thuis zijn een aantal kinderen er druk mee bezig. Een aantal tips:
– een tafelposter op de wc.
– hardop oefenen met opa, oma, broer, zus etc.
– de app ‘Goed Snel Rekenen’ waarbij het automatiseren kan worden geoefend.
– op de computer: tafeldiploma.nl of tafelsoefenen.nl en zo zijn er nog heel veel websites!
We hopen straks allemaal ons diploma te halen.

Meester Sam van DWS heeft ons een superleuke trommelles gegeven. We mochten op de Bongo, Konga of Djembee ritmisch spelen. Wat een concentratie om het juiste tempo te blijven houden.
Dank je wel meester Sam, we hebben weer genoten van jouw lessen!

20240306_111639
20240306_111634

Complimentenpot en Valentijnsdag, februari 2024

Valentijnsdag hebben wij gekoppeld aan de les uit onze methode Leefstijl, deze les gaat over complimenten geven en krijgen. Iedereen heeft een complimentenpot op tafel gekregen en de kinderen liepen rond om bij elkaar een mooi compliment te schrijven.  Daarna mochten de kinderen hun gekregen complimenten inkleuren en opplakken.  Onze gekregen complimenten hangen nu in de klas.

2024-complimenten-pot-3
2024-complimenten-pot-4
2024-complimenten-pot-1

Topondernemers, januari 2024

Thema: ’Wie ben ik?’
We hebben al gewerkt aan een zelfportret, kijk in de spiegel en teken jezelf. We gaan het nu hebben over het gezin, daarvoor hebben wij een start gemaakt met ons familieportret. Hierbij komen ook de babyfoto’s van de kinderen tevoorschijn. Er ontstaan zo mooie gesprekken in de klas over wie je bent en waar je woont.

2024-topondernemers4-gr-4
2024-topondernemers2-gr-4
2024-topondernemers-gr-4

Fijne motoriek, oktober 2023

Tijdens de creative lessen werken wij altijd met een doel. De afgelopen weken hebben wij gewerkt aan onze fijne motoriek: Muizentrappetjes vouwen, Prikken met de prikpen, Rondjes tekenen, Vouwen met vouwblaadjes…

Wij de wereld nagemaakt met bolletjes crêpepapier. Dit sluit aan op het thema van de Kinderboekenweek.  Wij wonen allemaal op de aarde.

 

2023-gr 3-4 fijne-motoriek-oefenen-2
2023-gr 3-4 fijne-motoriek-oefenen-1

Samenwerken in groep 4, september 2023

Na het lezen van het boek ‘Walvis wilde meer’ (over delen/samenwerken/samen spelen) kregen de kinderen een opdracht om samen een tekening te maken. Hierbij mochten ze niet praten met elkaar, wel mochten ze liplezen en gebarentaal gebruiken om te overleggen.
De kinderen hebben heel geconcentreerd gewerkt met elkaar. Het lukt ook heel goed om samen een tekening te maken. Ze hebben veel plezier gehad met deze opdracht. De meester was heel trots op de kinderen.

2023-vredesweek-5

Topondernemers september 2023
Met Topondernemers is het thema “hier woon ik” en hebben we geleerd dat huizen gemetseld worden in een halfsteens verband.  Nadat we dit hadden geleerd, hebben we ook meteen gekeken of wij dit zelf konden leggen met lego en duplo, hierbij hebben we samengewerkt met groep 3.

2023-3-en-4-topondernemers-en-toets-3
2023-3-en-4-topondernemers-en-toets-8
2023-3-en-4-topondernemers-en-toets-7
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt