groep-4-tafeltrap

Groep 4

Ze zijn al gewend aan al die typisch grote kinderen dingen, en weten nu wel wat ze te wachten staat, weer rekenen, lezen en schrijven, maar natuurlijk niet zo eenvoudig meer, ze krijgen een echt taalboek, waarin allerlei opdrachten staan met spelletjes en opdrachten over woorden en teksten. Met rekenen komen “tafels” aan bod. Wel lastig soms, maar gelukkig is er een juf of meester die helpt, ze leren steeds meer en snappen het beter. De creatieve vakken blijven populair, die activiteiten worden ook aangegrepen om dingen uit te leggen en beter te begrijpen. Wat je zelf eerst uitvoert en ervaart, onthoud je beter. Zingen, dansen, bezig zijn met elkaar, omgaan met elkaar, het komt altijd weer aan de orde, want dat is ook heel belangrijk in het leven.

Heel veel kinderen doen in deze groep hun Eerst Communie, leren heel veel over het katholieke geloof en waar ze allemaal aan mee mogen doen in de kerk.

Het laatste nieuws:

Rekenen en Topondernemers, juni 2022

Samen met groep 3 hebben we een rekenles buiten gedaan. Het is fijn om buiten les te hebben.

Met topondernemers hebben we veel over de fiets geleerd. Er mocht een fiets in de klas staan, om te kijken wat we allemaal al wisten te benoemen over de fiets. Als verwerking mochten we een poster maken over de verschillende soorten fietsen.

2022-fiets-topondernemers
2022-rekenles-buiten

Tafels, rekenen, spelling en tekenen, december 2021

We werken steeds meer met de tafels en soms zitten deze zelfs verstopt!
Met spelling moesten we vanmiddag opzoek naar de langer-maakwoorden in ons leesboek (woorden die eindigen op een d of t). Deze moesten we daarna in de goede kerstboom schrijven. Verder moesten we tegelijk rekenen en tekenen door een grote puzzel op te lossen met z’n alle. Dit is ons gelukt! 🎉

2021-tafels-spelling-tekenen-3
2021-tafels-spelling-tekenen-6
2021-tafels-spelling-tekenen-5

Topondernemers november 2021

Met Topondernemers zijn we bezig geweest met het thema ‘niet staat stil’ en zijn we erachter gekomen dat ook onze aarde niet stil staat. We hebben de aarde geverfd en gaan we onze eigen planeet maken, ik ben benieuwd naar het eindresultaat. De voorbereidingen zijn glibberig en goed verlopen 😄.

2021-topondernemers-2
2021-topondernemers-1
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt