groep-4-tafeltrap

Groep 4

Ze zijn al gewend aan al die typisch grote kinderen dingen, en weten nu wel wat ze te wachten staat, weer rekenen, lezen en schrijven, maar natuurlijk niet zo eenvoudig meer, ze krijgen een echt taalboek, waarin allerlei opdrachten staan met spelletjes en opdrachten over woorden en teksten. Met rekenen komen “tafels” aan bod. Wel lastig soms, maar gelukkig is er een juf of meester die helpt, ze leren steeds meer en snappen het beter. De creatieve vakken blijven populair, die activiteiten worden ook aangegrepen om dingen uit te leggen en beter te begrijpen. Wat je zelf eerst uitvoert en ervaart, onthoud je beter. Zingen, dansen, bezig zijn met elkaar, omgaan met elkaar, het komt altijd weer aan de orde, want dat is ook heel belangrijk in het leven.

Heel veel kinderen doen in deze groep hun Eerst Communie, leren heel veel over het katholieke geloof en waar ze allemaal aan mee mogen doen in de kerk.

Het laatste nieuws:

Fijne motoriek, oktober 2023

Tijdens de creative lessen werken wij altijd met een doel. De afgelopen weken hebben wij gewerkt aan onze fijne motoriek: Muizentrappetjes vouwen, Prikken met de prikpen, Rondjes tekenen, Vouwen met vouwblaadjes…

Wij de wereld nagemaakt met bolletjes crêpepapier. Dit sluit aan op het thema van de Kinderboekenweek.  Wij wonen allemaal op de aarde.

 

2023-gr 3-4 fijne-motoriek-oefenen-2
2023-gr 3-4 fijne-motoriek-oefenen-1

Samenwerken in groep 4, september 2023

Na het lezen van het boek ‘Walvis wilde meer’ (over delen/samenwerken/samen spelen) kregen de kinderen een opdracht om samen een tekening te maken. Hierbij mochten ze niet praten met elkaar, wel mochten ze liplezen en gebarentaal gebruiken om te overleggen.
De kinderen hebben heel geconcentreerd gewerkt met elkaar. Het lukt ook heel goed om samen een tekening te maken. Ze hebben veel plezier gehad met deze opdracht. De meester was heel trots op de kinderen.

2023-vredesweek-5

Topondernemers september 2023
Met Topondernemers is het thema “hier woon ik” en hebben we geleerd dat huizen gemetseld worden in een halfsteens verband.  Nadat we dit hadden geleerd, hebben we ook meteen gekeken of wij dit zelf konden leggen met lego en duplo, hierbij hebben we samengewerkt met groep 3.

2023-3-en-4-topondernemers-en-toets-3
2023-3-en-4-topondernemers-en-toets-8
2023-3-en-4-topondernemers-en-toets-7
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt