groep-1-2-pompom-1

Groep 1/2

Minimaal 2 jaar, voor sommige kinderen bijna 3 jaar is hier de tijd waar kinderen spelenderwijze in aanraking worden gebracht en oefenen met de vaardigheden en kennis om te leren lezen, rekenen en schrijven.

Om dat te kunnen moet je goed kunnen luisteren, spreken en zien, het gaat om hele kleine verschillen. Op allerlei manieren kun je dat ontwikkelen en dat is zo leuk en gezellig, uw kind vindt dat ook heel leuk. Ze leren ook om naar elkaar te luisteren, elkaar te accepteren, met elkaar te spelen. Aan alle facetten wordt gedacht.

Boeken vol verhalen, liedjes, versjes, kasten vol met spelletjes en speelgoed, hoeken met de mooiste verkleedkleren wachten elke dag weer op hen. Elke dag is een feestje.

Ze maken een echt schoolreisje mee en een dag op kamp. Heel veel kleuters doen maandelijks mee met de sterrenshow, ook de verjaardag van de juf, het kerstfeest en de sportdag maken een grote indruk op ze.

Het laatste nieuws:

Luchtballon en cijfer 6, juni 2022
We hebben allemaal een luchtballon geschilderd. De kinderen waren allemaal geconcentreerd met eigen schilderkunst aan het werk. Tijdens het gesprek over een luchtballon kwamen er verschillende begrippen aan bod o.a. stijgen, landen, groot, klein, hoog, laag, in de verte etc. De luchtballonnen hangen voor het raam, hier kunt u ze bewonderen.

De oudste kleuters hebben o.l.v. juf Nienke de 6 geoefend in het cijferschrift, wat ging dit goed!

2022-luchtballon
2022 gr 1en2 cijfer 6
2022 gr 1en2 cijfer 6

Tijdens de smaaklessen gaan we fruit en groente sorteren, welke vormen zie je? welke kleuren zie je? Wat ruik je? Hoe smaakt het: zoet, zuur, zout of bitter? Wanneer eet je? Ontbijt, lunch en diner. Veel begrippen kwamen aan bod. Natuurlijk gingen we ook fruit en groente proeven!

2021-smaaklessen3
2021-smaaklessen
2021-smaaklessen-2
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt