groep-1-2-pompom-1

Groep 1/2

Minimaal 2 jaar, voor sommige kinderen bijna 3 jaar is hier de tijd waar kinderen spelenderwijze in aanraking worden gebracht en oefenen met de vaardigheden en kennis om te leren lezen, rekenen en schrijven.

Om dat te kunnen moet je goed kunnen luisteren, spreken en zien, het gaat om hele kleine verschillen. Op allerlei manieren kun je dat ontwikkelen en dat is zo leuk en gezellig, uw kind vindt dat ook heel leuk. Ze leren ook om naar elkaar te luisteren, elkaar te accepteren, met elkaar te spelen. Aan alle facetten wordt gedacht.

Boeken vol verhalen, liedjes, versjes, kasten vol met spelletjes en speelgoed, hoeken met de mooiste verkleedkleren wachten elke dag weer op hen. Elke dag is een feestje.

Ze maken een echt schoolreisje mee en een dag op kamp. Heel veel kleuters doen maandelijks mee met de sterrenshow, ook de verjaardag van de juf, het kerstfeest en de sportdag maken een grote indruk op ze.

Het laatste nieuws:

 ‘Plastic soep! Wat een troep!’ februari 2024

In het speellokaal was het echt een grote bende. Gelukkig kwam er een ‘vuilnisvrouw’ alles opruimen in een vuilniszak. Maar kon al die troep wel zomaar bij elkaar? Dat wisten de kinderen goed te vertellen. We moeten sorteren. Met een moeilijk woord: recyclen!
Hier gaan we de komende 7 dagen van alles over leren in de klas.

Geschiedenisles en mandala’s plastic soep:

Was er vroeger ook al zoveel afval? We maakten met elkaar een heuse tijdlijn.
In de middag was het tijd voor beeldende vorming. In de klas leerden we over mandala’s, met vormen die steeds herhaald worden. In het speellokaal maakten we onze eigen mandala’s met hoepels en klein plastic afval. Wat zijn ze prachtig geworden! Echte kunstenaars!

2024-plastic-soep-1-kopie
2024-plastic-soep-3
2024-plastic-soep-3
2024-plastic-soep-2
2024-plastic-soep-2

.

.

Starttaak, januari 2024:
Cijfers herkennen en knoopjes stapelen, kralenplank, dobbelen en kleuren, ijskristallen namaken met wattenstaafjes. Deze starttaak rouleert door de klas.

In het speellokaal hadden we een bewegend leren opdracht. Eerst de vorm en de kleur dobbelen en dan op zoek gaan naar het  juiste blokje. Deze werd na het vinden geplaatst in de hoepel met de juiste kleur. In groepjes waren de kinderen enthousiast aan het speuren.

2024-winterse-starttaak
2024-starttaak
2024-bewegend-leren

Voorlees- en Poëziedagen, januari

In de groep zijn Siem en Ivo, Jan en Tijn gestart om samen een prentenboek “te lezen” en daar een tekening er over maken. Wat waren ze enthousiast aan het werk!

Elke dag mochten groepjes kinderen deze opdracht doen. Er hangen vrolijke resultaten op het Leerplein, kom gerust even binnenlopen om deze te bewonderen.

2024-voorleesdagen-2
2024-voorleesdagen-1

Ons Kabouterbos, november 2023

We hebben we in de klas gewerkt aan ‘Ons Kabouterbos”. Samen maakten we verschillende soorten bomen met diverse technieken. Zo ontstond ons eigen bos. Vandaag kwamen er ook nog kabouters bij. Er zijn zelfs kaartjes voor op het planbord gemaakt, zodat we kunnen plannen wanneer we in het bos willen spelen.

Naast hard werken kunnen de kinderen van groep 1/2 ook heel goed opruimen. Wat ben ik trots op de kinderen.

Juf Suzanne

 

2024-kabouterbos-2

Struintuin september 2023
Een mooie zomerdag in de struintuin bij De Groene Belevenis in Leusden.
De kinderen konden naar hartenlust klimmen, klauteren, ontdekken, onderzoeken en samenwerken.
Wat een prachtige manier om met elkaar te leren hoe de natuur in elkaar zit. Dank je wel lieve mensen van De Groene Belevenis dat we hier spelenderwijs veel konden leren over bloemen, planten en kriebelbeestjes.

2023-struintuin-6
2023-struintuin-3
2023-struintuin-2
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt