Groep 3

groep-3-letterboom-vll

Groep 4

groep-4-tafeltrap

Groep 3, dat is wat! Daar gaat het grote werk beginnen. Gelukkig is al het voorwerk al gedaan in groep 1 en 2, nu hebben ze de leeftijd om met dat wat ze geleerd hebben woorden te lezen en te schrijven, er gaat een wereld voor ze open! En wat staat dat goed, als je al een echte erbij of eraf som kunt invullen. Schrijven hoort er ook bij, zo mooi dat het wel een tekening lijkt.

Het sociale aspect blijft natuurlijk de aandacht krijgen, ook hier. Je veilig en goed voelen is wel een voorwaarde om te kunnen leren, elk kind krijgt begeleiding op maat zou je kunnen zeggen, de juf is er druk mee. Tekenen, knutselen, voorlezen, liedjes zingen; de dagen zitten vol afwisseling.

Je krijgt gymles in de grote gymzaal, geweldig om bij de grote kinderen te horen.

Het laatste nieuws:

Groep 4, ze zijn al gewend aan al die typisch grote kinderen dingen, en weten nu wel wat ze te wachten staat, weer rekenen, lezen en schrijven, maar natuurlijk niet zo eenvoudig meer, ze krijgen een echt taalboek, waarin allerlei opdrachten staan met spelletjes en opdrachten over woorden en teksten. Met rekenen komen “tafels” aan bod. Wel lastig soms, maar gelukkig is er een juf of meester die helpt, ze leren steeds meer en snappen het beter. De creatieve vakken blijven populair, die activiteiten worden ook aangegrepen om dingen uit te leggen en beter te begrijpen. Wat je zelf eerst uitvoert en ervaart, onthoud je beter. Zingen, dansen, bezig zijn met elkaar, omgaan met elkaar, het komt altijd weer aan de orde, want dat is ook heel belangrijk in het leven.

Diverse kinderen in deze groep doen hun Eerst Communie, leren heel veel over het katholieke geloof en waar ze allemaal aan mee mogen doen in de kerk.

Thema post, juni 2022
De kinderen hebben de afgelopen weken gewerkt aan het thema post.
Hoe stuur je een brief? Wat schrijf je in de brief en wat schrijf je op de envelop? Waar staat de brievenbus? En wie zorgt dat de brief bij het goede adres bezorgd wordt? Door zelf een brief te schrijven en in de postbus te doen, werden ze allemaal beantwoord.
We hebben een brief gestuurd naar een oma in Huize St. Jozef.
Wat een geluk toen we de brief gingen posten, want er kwam een postauto om post te brengen en te halen.

2022-thema-post-gr-3-1
2022-thema-post-gr-3-2
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt