Groep 3

groep-3-letterboom-vll

Groep 3, dat is wat! Daar gaat het grote werk beginnen. Gelukkig is al het voorwerk al gedaan in groep 1 en 2, nu hebben ze de leeftijd om met dat wat ze geleerd hebben woorden te lezen en te schrijven, er gaat een wereld voor ze open! En wat staat dat goed, als je al een echte erbij of eraf som kunt invullen. Schrijven hoort er ook bij, zo mooi dat het wel een tekening lijkt.

Het sociale aspect blijft natuurlijk de aandacht krijgen, ook hier. Je veilig en goed voelen is wel een voorwaarde om te kunnen leren, elk kind krijgt begeleiding op maat zou je kunnen zeggen, de juf is er druk mee. Tekenen, knutselen, voorlezen, liedjes zingen; de dagen zitten vol afwisseling.

Je krijgt gymles in de grote gymzaal, geweldig om bij de grote kinderen te horen.

Het laatste nieuws:

De week van de Lentekriebels, maart 2023

Wij zijn bezig geweest met het thema ‘Dit ben ik’. Waar ben je trots op bij jezelf? Ook hebben we het gehad over uiterlijke kenmerken en verschillen. Wat zie je als je naar elkaar kijkt. Daarnaast heb je ook kenmerken, hobby’s, eigenschappen die je niet (meteen) kan zien en die wel bij je passen. Onze kunstwerken zijn te bewonderen in de klas en op het leerplein.

We hebben twee boeken hiervoor gebruikt:
Mijn kleur is paars en mijn kleur is roze.

2023-lentekriebels-gr-3-en-4
2023-lentekriebels-2

Weet je waar ik gisteren liep…. in de bieb, ja in de bieb…. ik leende daar een heel mooi boek… het was maar een heel kort bezoek…🎵🎶🎵🎶

Wij hebben vanmorgen gekeken in de bibliotheek. We kregen uitleg over de plaatjes die ze daar gebruiken. De soorten boeken. Hoe we kunnen lenen en dat het gratis is!!
Nog een speurtocht en een lettersoep/spel (met een hele bijzondere kok) en een voorleesverhaal liepen we weer naar school.

Bedankt super-hulp-lees-wandelmoeders!

2023-bibliotheekbezoek-1
2023-bibliotheekbezoek-2

Samenwerking DWS, St. Jozefschool en NEOS november 2022
Cultuuronderwijs kan heel dicht bij, samen met muziekvereniging DWS en Cultuuronderwijs partner NEOS (Scholen in de Kunst).
Muziekdocent Bouwe verzorgt muzieklessen op school, met onze muziekmethode 123Zing! De leerkrachten krijgen tijdens deze lessen coaching on the Jop, zodat zij de methode eigen maken met als doel deze lessen zelfstandig te kunnen geven.
Bouwe werkt samen met muziekvereniging DWS uit Achterveld. De lessen sluiten aan bij de workshops die DWS al vele jaren op school aanbieden. Na deze reeks lessen op school en workshops biedt DWS lessen aan voor kinderen die een instrument willen leren bespelen. Hierover volgt nog informatie van DWS.

2022-dws-workshop

Leesbingo in de herfstvakantie

En? Lukt het om te 📚 lezen in de 🍁vakantie? En waar dan? Binnen, buiten🍹, samen of alleen, tijdens het klussen, in de zon☀️, op de bank…. En wat voor boek? Is het een verhaal of kan je er iets van leren? Kijk maar eens naar de foto’s.

 

Leeskilometers maken is belangrijk en leuk. Door zo veel mogelijk te lezen leer je veel nieuwe woorden, maar een boek kan ook spannend, grappig of interessant zijn. Goed voor je algemene ontwikkeling en te vertellen in de klas om andere kinderen weer enthousiast te maken om dat boek te lezen. Boeken lezen kan altijd en overal. In de herfstvakantie een leesbingo mee naar huis: waar lees jij een spannend, grappig of interessant boek? Bij het raam, met een warm drankje, voorlezen aan je broertje, in de auto, in je bed, in pyjama of in een zachte stoel met je lievelingsboek…..
Ook de juffen en meesters lezen door, in de vakantie.

2022-leesbingo-2
2022-leesbingo-10
2022-leesbingo-8
2022-leesbingo-4
2022-leesbingo-11
2022-leesbingo-gr-3-4
2022-leesbingo-5
2022-leesbingo-6
2022-leesbingo-3

Kinderboekenweek en herfst oktober 2022
Het was gezellig in de klas, want de juffen hebben heel veel voorgelezen en er kwamen bijna iedere dag gastlezers voorlezen in de klas. De boeken waren allemaal heel verschillend; leuk, grappig, spannend, soms een beetje eng. We hebben nu allemaal zin om heel goed te leren lezen, zodat we zelf de boeken kunnen lezen.
Dank je wel lieve gastlezers, fijn dat jullie er waren.

Naast veel lezen in de Kinderboekenweek ging groep 3 splitsen met kastanjes. Groep 4 heeft gewerkt aan het alfabet en we hebben onze fijne motoriek getraind met vouwen en prikken in het thema van de herfst.

2022-kinderboekenweek-en-herfstthema-1
2022-kinderboekenweek-en-herfstthema-8
2022-kinderboekenweek-en-herfstthema-7
2022-kinderboekenweek-en-herfstthema-5
2022-kinderboekenweek-en-herfstthema-4
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt