Groep 7

groep-7-beeldje-bijna-vrij
groep-8-kalenberg-2

Groep 7

De leerstof begint nu geautomatiseerd te raken; ze kunnen het in de praktijk gebruiken en wat nog niet zit blijven we oefenen. En die breuken en procenten, tienden weet u het nog, het wordt abstracter voor hen die dat aankunnen. Het gaat om het inzicht, kinderen moeten begrijpen waar het over gaat. Sommen over afstanden, inhoud, oppervlakte en omtrek komen in grote getale opzetten in “leuke” vraagstukjes, nog steeds heel praktisch. De spreekbeurten die ze houden, de werkstukken…. Fantastisch om te lezen. Er zijn ook zoveel bronnen, waaruit ze kunnen putten en zoveel mogelijkheden waarvan gebruik gemaakt kan worden. De computer biedt veel mogelijkheden, op kennisnet kunnen ze zelfs corresponderen over hun werkstuk met specialisten. We willen het boek blijven promoten, hele mooie exemplaren over de meest uiteenlopende onderwerpen zijn in ons documentatiecentrum te vinden. Alle creatieve mogelijkheden zijn er om ontdekt en gebruikt te worden, muziek, handvaardigheid en tekenen, hun plaats staat nog steeds bovenaan bij de kinderen.

Dit jaar halen de kinderen, als ze zich aan alle voorschriften en lessen houden hun verkeersdiploma, een hele geruststelling, ook hier weer heel praktisch!

Groep 8

Groep 8 neemt binnen de school een aparte plaats in; het laatste jaar tussen al die vertrouwde gezichten. Aan de schoolkeuze wordt door de leerkracht veel aandacht besteed. Een algemene informatieavond specifiek voor groep 8 wordt aangeboden.

Ook zijn er volop mogelijkheden om nader met scholen kennis te maken door onderwijsmarkten en kijkdagen te bezoeken.

Kijk ook op www.jozefachterveld.nl bij ouder; “extra informatie”.

De Entreetoetsen in groep zes en zeven hebben in de voorgaande jaren al een beeld gegeven van de mogelijkheden. Voor een aantal kinderen kan het drempelonderzoek vrij aan het begin van groep 8 (al dan niet aangevuld met IQ onderzoek) een goede tussenstap zijn. De Cito-eindtoets zorgt vaak voor spannende dagen. U ontvangt na afloop een onafhankelijk advies betreffende de schoolkeuze voor het Voortgezet Onderwijs.

Speciaal voor groep 8 is er een project rond “sociale weerbaarheid” ontwikkeld, waarin op het niveau van de leerlingen voorlichting over verslaving (alcohol, drugs, roken) wordt gegeven, alsmede op een speelse wijze seksuele voorlichting.

Ook het Vormselproject en de cursus Jeugd-E.H.B.O (met een echt diploma op het einde) hoort bij de schoolverlaters. Na de Citotoets gaat het project De “Kracht van 8” van start. Kinderen ontdekken vele facetten van sport, die gegeven wordt in Leusden.

Het echte afscheid van onze school gaat gepaard met:

  • Een fantastisch eindkamp in Kalenberg
  • Een kennismakingsdag/avond/middag op het Voortgezet Onderwijs
  • Een leuke slotavond voor leerlingen en ouders met een spetterende eindmusical.

En dan van oudste basisschoolleerling, de grote stap naar het Voortgezet Onderwijs. Weer als jongste leerling op de fiets naar een nieuwe schoolomgeving. Spannend, maar ook echt leuk. De volgende fase in je leven.

Het laatste nieuws:

Schilderen met Evelien

Door een mooi initiatief van een buurtbewoner, in samenwerking met de gemeente en kunstenares Evelien Kooloos is de betonnen GFT verzamelplaats naast de gymzaal in een kleurrijke plek veranderd. Met een goede ondersteuning en een inhoudelijk schilderkennis van Evelien werden de kinderen geïnspireerd en kwam er veel creativiteit vrij. De moeite waard om er eens langs te lopen.

Dank je wel Evelien voor je creatieve les!

2021-april-6
2021-april
2021-april-1

Koningsspelen 2021

Klik op de foto voor een sfeerimpressie van deze gezellige en zonnige Koningspelen.

Met dank aan de hulpouders en de sportcoaches van SNO.

2021-koningspelen-16

Week van het Geld

In de “Week van het ‘geld” hebben we extra lessen besteed aan geld en alles wat daar mee samen hangt. Vandaag hadden we een gastles over verzekeren. Door middel van een spel hebben we geleerd waarom het handig is om voor bepaalde zaken verzekerd te zijn.  Alle kinderen kregen deze week ook  een Dagobert Duck stripboek. Super leerzaam en leuk!

2021-week-van-het-geld
2021-week-van-het-geld-2

De Week van de Lentekriebels,
maandag 15 t/m vrijdag 19 maart

Op leeftijdsniveau krijgen de kinderen les over verliefdheid, vriendschappen, seksualiteit. Kinderen leren praten over relaties en seksualiteit, hun wensen en grenzen aanvoelen, aan te geven en weloverwogen keuzes te maken in wat ze wel en niet doen.

In de les hebben we o.a. gehad over verkering en verliefdheid. In kleine groepjes de gesprekskaartjes besproken en een casus besproken. Doel: wat het verschil is tussen verkering en verliefdheid en hoe ga je hier op een goede manier mee om. Hoe vraag je verkering? Maar ook, hoe maak je het op een goede manier uit? Een aantal jongens vonden dat dit prima via whatsapp kan, maar de meiden vonden dat echt niet netjes. Zo hebben we het ook nog gehad over jongens en meiden en verkering en wat de verschillen kunnen zijn.

1-bfb4658173914f7493d45407ee3dd534
1-e5b5a782783b4b6dbae7ad2a014c559a

Geheimen van het licht
We hebben met elkaar de geheimen van het licht ontrafeld. Wat doet een holle of een bolle lens? Hoe moet je spiegels neerzetten om oneindige muntjes te zien? Welke kleuren heeft het licht dat wij zien eigenlijk? De kinderen kunnen deze vragen nu beantwoorden!

2021-gr-8-geheimen-van-het-licht-4
2021-gr-8-geheimen-van-het-licht-3
2021-gr-8-geheimen-van-het-licht-2
2021-gr-8-geheimen-van-het-licht-1

Verkeersles van Traffic Skills
Dit was een les over je mobiel en fietsen. De kinderen hebben geleerd dat je nooit op tijd kan reageren als je jouw mobiel in je handen hebt. Aan het einde hebben ze nog een rap met elkaar gezongen. De belangrijkste zin die ze tijdens deze les geleerd hebben is;

Mobiel in je hand, fiets aan de kant!

2021-verkeersles-traffic-skills-2
2021-verkeersles-traffic-skills-1

Carnaval
We hebben in de klas carnaval gevierd en een quiz gespeeld met vragen over carnaval. Die was niet altijd even makkelijk, maar we hebben weer nieuwe dingen geleerd. De mooiste carnavalswagens zijn geknutseld en natuurlijk mocht de muziek niet ontbreken. Prins IJstijd en zijn Adjudant Tijdloos kwamen ook langs om voor te gaan in de carnavalsoptocht. Het was een gezellige dag!

2021-carnaval-11
2021-carnaval-2

Kerstviering

De alternatieve alternatieve kerstviering zit er op! Wat hebben de kinderen hun best gedaan vandaag om er wat van te maken met elkaar. Vanmorgen het optreden van groep 7 op het podium gefilmd. Daarna gezellig met elkaar gegeten in de klas. Na de frisse neus hebben we kerstliedjesbingo gespeeld onder het snoepen van kerstkransjes en kerstbrood. Wij wensen jullie fijne feestdagen!

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt