Paasviering

Paasviering

Vastenactie / Palmpasen / Witte donderdag

Opbrengst Vastenactie

Vastenactie

Na het uitbundig vieren van carnaval start op de St. Jozefschool het vastenactieproject. Hierbij sluiten wij aan bij het vastenactieproject van de St. Jozefparochie in het dorp. Tijdens de lessen van het vastenactieproject krijgen kinderen inzicht in het leven van andere kinderen die in landen wonen waar het niet zo gewoon is om iedere dag naar school te gaan, drie maaltijden per dag te krijgen of schone kleding en goede schoenen te hebben. De leerlingen krijgen allemaal een vastenactiedoosje mee naar huis en door middel van klusjes te doen sparen zij geld. Aan het einde van de vastenactie leveren ze de doosjes met geld in op school. Tijdens de Witte Donderdagviering om 19.00 uur, in de kerk, wordt de cheque met het totaalbedrag aangeboden aan de parochie.

Palmpasen

Palmpasen vieren we vooral met de kleuters. In de week voor Palmpasen nemen alle kleuters een palmpasenstok mee naar school. Die verven en versieren we in de klas. Op vrijdag voor Palmzondag lopen de kleuters in vrolijke optocht naar de Spar en ontvangen zij allemaal een Haantje Pik.

Palmpasenstok

Witte Donderdag

Op Witte Donderdag hebben we een continurooster tot 14.00 uur. Er wordt op die dag, samen met de oudercommissie, een leerzaam en gezellig programma georganiseerd. In iedere groep besteden we aandacht aan het paasverhaal. En inhoudelijk werken we aan een opdracht.
Voor zieken mensen in het dorp worden fruitmandjes gemaakt en weg gebracht. Hiervoor worden er groepjes gemaakt met kinderen uit groep 3 t/m 8. Er is een spelprogramma voor de onderbouw en bovenbouw, groep 8 heeft hierin de leiding, bedenkt de spellen en zorgt dat dit goed verloopt. De oudercommissie is deze dag aanwezig om te helpen alles in goede banen te leiden. Het hoogtepunt van de dag is het paasbuffet. Ieder groep stelt die zelf samen. Van tevoren wordt in de klas afgesproken wie er wat mee neemt. Zo staat er in iedere groep een gezellig buffet klaar.

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt