Opening Beeldig (12) 2016
2016 opening Beeldig (14)
Cultureel schoolproject Beeldig film maken2016 (13)
Cultureel schoolproject Beeldig film maken2016 (5)
Cultureel schoolproject Beeldig 2016 afsluiting (118)
Cultureel schoolproject Beeldig 2016 afsluiting (96)

“Beeldig”

cultureel schoolproject 2016

De voorbereidingen

Klik op de afbeelding om te vergroten

Tijdens het cultureel schoolproject “Beeldig” hebben de kinderen twee weken lang educatief en creatief gewerkt aan  film, tv, media, reclame, internet, beeld en geluid, social media en alles wat daar mee te maken heeft. Wij maakten o.a. gebruik van een ‘media-toolkit’ voor het onderwijs dat heet “Samen media maken” en een lesaanbod van het film museum EYE uit Amsterdam. De groepen 1, 2, 3 en 4 kregen gastlessen Van “Beam it up” en filmmuseum “Eye”. De groepen 5, 6, 7 en 8 gingen op excursie naar Beeld en Geluid in Hilversum en kregen daar masterclasses “Kap & Grime”, “Setdressen” (decorbouw) en “Jeugdjournaal”, waarbij ze de makers en presentator Nick Renooij, van het jeugdjournaal ontmoet hebben. Een gevarieerd programma met een spectaculaire lancering van een nieuw tv-station JIB (Jozef In Beeld).

Filmploeg met de acteurs, klik op de foto.

De openingsfilm “Net als in de film”

Voor de opening van het project is in samenwerking met Dorpstv Achterveld een film gemaakt. Zes kinderen uit groep 7 (Mika Velo, Jasper de Jong en Cas van de Maas) en 8 (Mikki Bontje, Celia van Donselaar en Nita Zwarts) waren de acteurs in de film “Net als en de film”. De opnames werden op locaties in Achterveld gemaakt. De film gaat over een jongen die heel graag acteur wil worden en hiervoor auditie gaat doen. In de auditie wordt een scene gespeeld uit een toneelstuk van Shakespeare, “Romeo en Julia”. Een scene die bijzonder geschikt is voor een auditie, omdat hier alle emoties in voorkomen. De hele dag op stap met de filmploeg van Dorpstv Achterveld, je leert dan heel veel over het maken van een film. Bent u benieuwd naar de film van Romeo en Julia? Kijk dan op Dorpstv Achterveld : http://achterveld.net/achterveld/mediaproject-jozefschool/ scroll naar beneden en klik op de film.

Lancering tv-station JIB (Jozef In Beeld)

Het cultureel schoolproject “Beeldig” is afgesloten met de lancering van een nieuw tv-station JIB (Jozef In Beeld). Met medewerking van de majorettes van DWS Achterveld, werd in een wervelende show het tv-station “JIB” onthuld door Jos van de Ende, Myriam Spielberg en Johanna de Mol. Twee weken lang hebben de kinderen geleerd wat er allemaal komt kijken bij het maken van een film: Special effects, acteren, regisseren en jezelf presenteren. Met als klap op de vuurpijl met de hele klas een filmpje maken. Dit alles is o.a. mogelijk gemaakt door vrijwilligers van Dorpstv Achterveld en oud-leerling en filmer in opleiding, Nick Noortman. Bij de onderbouw speelden de kinderen mee in een prentenboek, in de middenbouw zijn er twee Klokhuis uitzendingen gemaakt over “De bioscoop” en “Liefdesverdriet”. In de bovenbouw waren er twee Jeugdjournaal uitzendingen en een documentaire over “groep 8 naar het voorgezet onderwijs”. Ouders en andere belangstellenden konden in de bioscoopzalen van de school de verschillende uitzendingen bekijken en de aanstromende talenten bewonderen.

Jos van de Ende, Johanna de Mol en Myriam Spielberg.

Cultureel schoolproject Beeldig 2016 afsluiting (100)

De uitzendingen van JIB (Jozef In Beeld) en de foto’s bekijken? Klik op de foto’s hieronder:

Uitnodiging lancering

Groep 1

Cultureel project Beeldig 2016 (8)

Groep 2/3

Cultureel schoolproject Beeldig film maken2016 (6)

Groep 4

Cultureel schoolproject Beeldig film maken2016 (16)

Groep 5

Cultureel schoolproject Beeldig 2016 afsluiting (120)

Groep 6

Cultureel schoolproject Beeldig film maken2016 (23)

Groep 7

Cultureel schoolproject Beeldig film maken2016 (27)

Groep 8

Cultureel schoolproject Beeldig 2016 afsluiting (8)

De Opening

Opening Beeldig (16) 2016

Het filmen

Cultureel schoolproject Beeldig 2016 afsluiting (115)

De Afsluiting

Cultureel schoolproject Beeldig 2016 afsluiting (68)
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt