“Music in the air” verbindt!

Er waaide een muzikale wind door de St. Jozefschool de afgelopen twee weken. Een gezellige opening van het muziekproject “Music in the air” met de Talentband van DWS, waarin de brief van de minister van Onderwijs bezorgd werd. Hierin stond dat het helemaal mis is met het muziek onderwijs op de basisscholen. Hij wilde met eigen ogen zien hoe het met muziekonderwijs op de St. Jozefschool gesteld is.

De juffen, meesters en de kinderen hebben de afgelopen weken verschillende stijlen van muzikale noten gekraakt om te laten zien dat het heel goed is gesteld met het muziekonderwijs op de St. Jozefschool, is die minister nou helemaal “betoeterd……”!

.

Met behulp van onze culturele partners, zoals DWS, tekstschrijver André Steenbeek (revuegroep de Vage Kennissen) en Erik Straver (onze plaatselijke “Leo Blokhuis encyclopedie”), Scholen in de Kunst, Kunst Centraal en Holland Opera, heeft iedere groep zich voorbereid op de “Music in the air talent show” op vrijdagavond 23 maart in de St. Jozefkerk. Ouders, opa’s en oma’s konden in het voorprogramma genieten van het dweilorkest “De Natte dweiltje”, een Hongaars strijkje “Vasalódeszka” en natuurlijk mocht de feestband “Eentje Tussendeur” van DWS niet ontbreken. Zij zorgden ervoor dat de sfeer vanaf de eerste minuut erin zat.

.

In het hoofdprogramma werd het publiek verrast met ontroerende, indrukwekkende, vrolijke en creatieve optredens. Maar ook de minister was aangenaam verrast door de diversiteit in opbouw van optredens en vooral de maatschappelijke betrokkenheid rondom het project en de show. Zijn eindconclusie was dan ook dat het bijzonder goed gesteld is met het muziekonderwijs op de St. Jozefschool. Voor de continuïteit stelde hij Bep Octaaf aan als ambassadeur.

De tafeltrap van groep 5/6

tijdlijn-tafeltrap-Music in the Air 2018

Slotlied Bep Octaaf:

Luister lieve mensen,

We gaan er weer vandoor,

Bedankt voor uw aanwezigheid,

Het was fantastisch hoor!

Overal is wel een liedje voor, (3x)

Overal een liedje voor!

Koster, kinderen, team

Muziek licht en geluid,

gastdocenten, dweilorkest,

Bedankt ook tot besluit

Klik op de foto voor meer foto's

IMG_6212

Iedere groep werkt aan een thema:

  • groep 1/2:  “My body” (engelse liedjes)
  • groep 3:      “Overal is een liedje voor” (diverse muziekstijlen)
  • groep 4/5:  “Opera” (tafels leren met tafelmuziek)
  • groep 6:      “Geschiedenis van de popmuziek
  • groep 7:      “VOC” (liedjes canon)
  • groep 8:      “Nederlandse musicals”
Music in the air 2018

De voorbereidingen zien? Klik op de foto

Djembéles music in the air 2018 (1)

Klik op foto voor openingsfoto's

Music in the air 2018 opening (27)
Logo Music in the Air (2)

“Music in the Air”

Er is overal een liedje voor...

Het doel van dit project is om meer muziek in school te brengen. Muziek blijkt, na bezuinigingen  een “ondergeschoven kindje” op basisscholen.  Samen met muzikale en culturele partners uit Achterveld willen we muziek meer in de school krijgen. De plaatselijke partners die aan dit project meewerken zijn: De Talentband en Eentje Tussendeur van DWS, André Steenbeek van de revuegroep “De Vage Kennissen”, Erik Straver onze plaatselijke “Leo Blokhuis encyclopedie”.

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt