Groot cultureel schoolproject 2014

Sterrenkunde groepsfoto 2
Sterrenkunde planeet

Wereldoriëntatie
Dans/muziek/drama
Literatuur


Sterrenkunde planeet 2

Maan
Aarde
Zon
Planeten in ons zonnestelsel
Sterrenstelsel
Ruimtevaart
Sterren op aarde ………


Sterrenkunde voorlezen

Sterrenkunde (opening) (1)

Mercurius (1e planeet vanaf de zon)
Venus (zuster planeet van de aarde)
Aarde (slechts 1 maan)
Mars (rode kleur door roest/ijzeroxide, draait in 2 jaar om de zon)
Jupiter (grootste planeet, draait in 12 jaar om de zon, meer dan 60 manen)Saturnus (‘dunne’ ringen, draait in 30 jaar om de zon)
Uranus (koudste planeet -224 graden, draait in 84 jaar om de zon)
Neptunes (wind > 2100 km/uur, draait in 165 jaar om de zon)
Pluto (dwergplaneet, verste weg van de zon).


Eén keer per twee/drie jaar trekken we twee weken uit rondom een groot thema. De reguliere lessen worden aangepast en een groot deel van de zaakvakken, gym, lezen, taal en rekenen wordt geïntegreerd. Het thema  van het project is deze keer: Sterrenkunde en ruimtevaart. Op vrijdag 21 maart is er een ludieke opening voor de kinderen. Vanaf maandag 24 maart gaan we op school aan het werk met sterren, planeten en ruimtevaart.


Een week lang komt het Ruimtehotel Delta, een interactief lesprogramma waar alle groepen aan mee gaan doen, op school te staan. Er zijn gastlessen voor de groepen 3 t/m 8, waarbij twee gastdocenten in iedere groep komen. De kleutergroepen krijgen ook een gastles en beide groepen ontvangen dan een nieuw voorlees-prentenboek over sterrenkunde en ruimtevaart. Er wordt tijdens het project veel geknutseld met kosteloos materiaal.


In de tweede week is er een echt, groot, reizend planetarium aanwezig in het speellokaal waar alle kinderen op bezoek gaan. Na twee weken is er een officiële afsluiting van het project op vrijdag 4 april. Ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden warenvan harte welkom op school. Met “een rondje door de ruimte” konden ze allemaal kijken naar de tentoonstelling. De eigen aanwezige “sterren” schitterden in een live voorstelling op het toneel.

De opening van het project

Zonnestelsel
Sterrenkunde (opening) (3)
Sterrenkunde (opening) (2)
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt