Bzzzzzzzz

Wespen

Verleden

Tijd

Opknappen

Kleutermateriaal

Klein Duimpje (8)

Maandag 21 september 2015

Peuters krijgen nieuw onderdak

‘Ontdektuin nieuwe ontdekking’

Kindercentrum Klein Duimpje moest in 2015 op zoek naar een nieuw onderkomen. Die plek werd gevonden in de Sint Jozefschool. Wethouder Erik van Beurden deed officieel de eerste handeling, om de start van de nog aan te leggen ontdektuin te markeren.

De peuters die hem daarbij hielpen, deden dat zo voortvarend dat de rollen bij het poten van struik, een camelia, al snel omgekeerd waren en de wethouder de assistent leek.

Veel kinderen, ouders, grootouders en andere genodigden kwamen af op de opening van kindercentrum Klein Duimpje. Even daarvoor was een stoet peuters vanaf de oude locatie naar de Sint Jozefschool vertrokken, waar kinderen van groep 1, 2 en 3 een erehaag vormden voor de kleintjes en ze zo verwelkomden.

De ontdektuin is later nog ingericht op een deel van de speelplaats van de Sint Jozefschool en het aangrenzende parkje. Er is een mooi hek geplaatst om het terrein, zodat de peuters er veilig door het groen kunnen struinen en op onderzoek uit kunnen gaan.

De peuterspeelzaal Klein Duimpje was al sinds het begin van het nieuwe schooljaar 2015 – 2016 gevestigd in de Sint Jozefschool. Na een kortstondige verbouwing in de zomervakantie, kon de speelzaal verhuizen naar de nieuwe locatie.

De gemeente wil het gebouw aan de Walter van Amersfoorstraat waar de bibliotheek en de peuterspeelzaal gevestigd waren, van de begroting hebben. Wat dat betekent voor de toekomst van het pand was tijdens de opening niet duidelijk.

Klein Duimpje (7)

Nieuwe stijl:

Het nieuwe kindercentrum in de Sint Jozefschool bestaat uit een peuterwerkplaats, een peuterspeelzaal nieuwe stijl en een voorschoolse opvang.

Sociale vaardigheden:

De termen peuterwerkplaats en voorschool staan voor precies hetzelfde, het verschil zit in de locatie.
De peuterwerkplaats is gevestigd in een kinderdagverblijf, terwijl een voorschool is gevestigd in een basisschool.

Kinderen leren er onder andere sociale vaardigheden die ze nodig hebben op de basisschool.
Ze leren rekening houden met anderen, samenwerken, delen, op hun beurt wachten en in Achterveld dus ook natuur ontdekken in de nieuwe ontdektuin.

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt