Cultureel Schoolproject “Vriendschap” en “Week van de Lentekriebels”

vriendschap-2022-2

Het Groot Cultureel Schoolproject van maart 2022 is gekoppeld aan de week van de Lentekriebels. Met het cultureel schoolproject staat het thema ‘vriendschap en relaties’ centraal, want “Niemand is zo rijk als hij die vrienden heeft”. De basisschool is de plek waar kinderen “op weg gaan naar “vrienden voor het leven”.
We bieden de kinderen in deze twee weken een gevarieerd programma aan, met als afsluiting een mooie tentoonstelling.

De lente is hét moment om aandacht te besteden aan vragen over relaties en seksualiteit. Daarom doet onze school dit jaar mee aan de Week van de Lentekriebels, die samenvalt met het Cultureel Schoolproject “Vriendschap”. Tijdens deze week zijn er activiteiten voor alle groepen op school. Zoals de lessen over relationele en seksuele vorming. De Week begint met de uitreiking van ons nieuwe vignet Gezonde School: “Relaties en seksualiteit” en de burgemeester opent de Week met het hijsen van de Regenboogvlag.

lentekriebels-2022-2

Foto's van de opening

Foto's tentoonstelling, klik op de Regenboog

vriendschap-2022

Ouderbrochure

lentekriebels-seksuele-ontwikkeling-0-12-jaar 2022

Beeldende kunstenaar NEOS

Muzieklessen docent NEOS

Beeldend kunstenaar Theo van Delft van NEOS gaat met groep 5 t/m 8 een gezamenlijk kunstwerk maken. Dit kunstwerk heeft te maken met de tijd waar wij nu in leven. De afstand die we moeten houden, geen handen geven. Wanneer kan dit weer, wanneer geven we elkaar de eerste hand weer en hoe voelt dat dan? Het kunstwerk wordt ook gebruikt voor zijn tentoonstelling “Na Bij” in het Rietveld Paviljoen in november dit jaar.
In de groepen 1 t/m 4 gaat Theo 3D schilderijen maken over vriendschap. Hoe wordt je vriendjes, wat vind jij belangrijk aan vriendschap? Hoe kun je na ruzie het weer goed maken?

Onze muziekdocent Matthijs Barnhoorn van NEOS, gaat met de groep 4 t/m 8 het Lentekriebelslied instuderen en opnemen. Met groep 1 t/m 3 gaat hij het lied “De Vriendenslinger” uit onze muziekmethode 123Zing instuderen en opnemen. De opnames van alle groepen zijn te zien en te beluisteren tijdens de tentoonstelling.
In twee weken tijd gaan wij toewerken naar een mooie tentoonstelling “Vriendschap”. Wandelend door de school zijn kunstwerken te bezichtigen van alle kinderen. Muzikaal opgeluisterd met liedjes over vriendschap.

Klik op de groep voor de activiteiten

Groep 1/2

vriendschap-2022-woeste-willem

Groep 3

vriendschap-2022-je-kunt-niet-kiezen

Groep 4

vriendschap-2022-allemaal-vriendjes

Groep 5 en 6

vriendschap-2022-kusjes

Groep 7

vriendschap-2022-pubergids

Groep 8

vriendschap-2022-pubergids
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt