De unieke aanpak van de St. Jozefschool heeft nog meer voordelen.
We zeten de belangrijkste op een rij:

 • Vignet ‘De Betere Basisschool‘; wij werken volgens de principes van ‘De Betere Basisschool’, waarbij we o.a. door het inzetten van ontwikkelteams, zorgen dat ons onderwijsaanbod continu in ontwikkeling is.
 • Gezonde School (vignetten ‘voeding’ en ‘relaties en seksualiteit’)
 • Digitalisering in samenwerking met Prowise.
  Dit gaat verder dan de ICT infrastructuur met het aanbod van wekelijkse actuele lessen in Presenter en het aanbod van onderwijs gerelateerde (hulp)programma’s (Rekentuin, Taalzee en EarlyBird).
 • Leefstijl; specifiek aanbod sociaal-emotionele ontwikkeling voor alle groepen. Dit past volledig bij ons motto ‘Ieder kind laten stralen’.
 • Trefwoord; specifiek aanbod levensbeschouwing, waarbij een brede ontwikkeling van alle leerlingen centraal staat.
 • De Groene Belevenis; het natuur- en duurzaamheidscentrum voor Leusden en omgeving. De natuur beleven en ervaren, door te ontdekken en te genieten staat bij hen centraal! Onze samenwerkingspartner zorgt jaarlijks voor  inspirerend, groen educatiemateriaal. M.b.v. de beschikbare NME-gids, geven wij onze wensen aan en zij zorgen voor materialen en excursies, die het beste bij onze voorkeuren passen.
 • NEOS; ons expertisecentrum voor het cultuuronderwijs, waarmee wij regelmatig persoonlijk contact onderhouden. Met advies, programma’s, trainingen en netwerkactiviteiten, versterken zij ons jaarlijkse culturele aanbod op maat. In de uitvoering werken we vaak samen met diverse culturele aanbieders.
 • Eénpitterschap; de St. Jozefschool is een stichting met één school. Door een brede samenwerking (o.a. een partnerschap met Montessori school ’t Ronde in Leusden) voorkomen we dat we dat we op ‘een eiland’ belanden. Door o.a. ‘korte lijnen’ en een goede financiële huishouding met lage overheadkosten, kunnen alle faciliteiten en aandacht gaan naar de kinderen van onze school.
 • Opleidingsschool; in samenwerking met HU Amersfoort leiden wij al jaren (jonge) mensen op. Goed opgeleide collega’s voor de toekomst, meer handen voor de klas, extra alertheid van de leerkrachten en nieuwe ideeën die de school binnenkomen zijn enkele voorbeelden van de voordelen hiervan.
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt