Serie ouderavonden ‘Veerkracht en weerbaarheid’

Uitnodiging derde en laatste ouderavond:

Klik hier!

Opvoeden en ouderschap.
Theatergroep Bint speelde op donderdag 10 november 2022 in de St. Jozefkerk een herkenbare en humoristische voorstelling over het opvoeden van kinderen.
BINT vertaalde op een treffende en hier en daar ontroerende wijze, de realiteit van alle dag. Veel gevoelens en verwachtingen kunnen zich bij ouders van een (jong) gezin in razend tempo afwisselen. We verlangen sterk naar gezelligheid en een gevoel van verbinding met onze partner, onze kinderen en met vrienden en familie, maar juist deze contacten blijken in het leven van alle dag ook een vermoeiende bron van ergernis en frustratie.
We zien graag dat onze kinderen braaf luisteren naar onze adviezen, en tegelijkertijd eten we stiekem een chips zak leeg als niemand kijkt. We willen graag voorkomen dat ons kind verdriet of tegenslag ervaart, terwijl we merken dat als we alles willen voorkomen, ons kind steeds harder schrikt wanneer ze een teleurstelling moeten incasseren.
De voorstelling van BINT gaf veel aanwezigen een gevoel van opluchting, omdat andere ouders – net als wijzelf – vaak ook verwarring ervaren en maar gewoon wat proberen te doen! Er was muziek die raakte en een boodschap die duidelijk overkwam: als ouders zijn we graag de zijwieltjes naast de fiets, maar op een dag helpen we ze juist door deze zijwieltjes er weer vanaf te halen ….
HET VERVOLG:
Voor de ouders van beide Achterveldse scholen worden (werden) twee interessante, verdiepende ouderavonden georganiseerd over hetzelfde thema
o.l.v. ’t Talentenlab
Wij nodigden iedereen graag uit voor de tweede ouderavond met als thema ‘Mindset als basis voor Talentontwikkeling’ op:
Dinsdag 17 januari 2023 jl.
Locatie St. Jozefschool
Is je kind ongemotiveerd voor school en leren?
Gaat hij (of zij) uitdagingen het liefst uit de weg?
Geeft hij snel op bij tegenslagen, fouten of onvoldoendes?
Voelt hij zich dom wanneer hij hard moet werken om iets onder de knie te krijgen?
Kan hij niet tegen kritiek en wil hij graag de beste zijn?
Heb je het idee dat jouw kind zijn talenten niet optimaal benut?
Dan wordt hij mogelijk belemmerd door een vaste Mindset. De term Mindset staat voor de manier waarop mensen denken over hun intelligentie, talenten en kwaliteiten. Professor Carol Dweck ontdekte dat een vaste mindset de ontwikkeling belemmert, terwijl een groeimindset zorgt voor motivatie, doorzettingsvermogen en een passie voor leren.
Tijdens deze ouderavond leren we wat de invloed van Mindset is op verschillende aspecten van ons leven. We krijgen concrete tips en handvatten om een groeimindset bij onze kinderen (en onszelf) te stimuleren.
—–

De derde en laatste ouderavond met als thema ‘positieve psychologie’ is gepland op woensdag 24 mei 2023 a.s. (locatie ’t Startblok).

Wij nodigen iedereen graag uit voor de derde ouderavond met als thema ‘positieve psychologie’ op:

Woensdag 24 mei 2023
Locatie ’t Startblok
Inloop 19.30 uur, start 20.00 uur (deze ouderavond duurt ongeveer 1,5 uur)

Na de eerste twee zeer interessante avonden, wederom een echte aanrader!

De groeimindset van Carol Dweck is inmiddels een ingeburgerde term binnen het onderwijs. En dat is goed nieuws, want deze groeigerichte overtuiging vormt het fundament voor leermotivatie, optimisme en ontwikkeling. Maar willen we kinderen, jongeren en volwassenen écht tot bloei laten komen, dan moeten we onze blik verbreden en vanuit verschillende hoeken werken aan het vergroten van het welbevinden.

De reguliere psychologie is vooral gericht op het oplossen of voorkomen van problemen. De positieve psychologie heeft een andere insteek en houdt zich met name bezig met het versterken van wat al goed gaat en het actief bevorderen van welbevinden en welzijn.

Het is een kwestie van tuinieren: haal je alleen het onkruid weg of plant je ook struiken en bloemen om het extra mooi te maken?

Tijdens deze laatste ouderavond maken ouders en leerkrachten kennis met het PERMA-model van Martin Seligman en krijgen zij concrete tips en handvatten om het welbevinden van hun kinderen (en van zichzelf) te vergroten.

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt