Paasviering

Paasviering

Vastenactie / Palmpasen / Witte donderdag

Opbrengst Vastenactie

Vastenactie

Na het uitbundig vieren van carnaval start op de St. Jozefschool het vastenactieproject. Hierbij sluiten wij aan bij het vastenactieproject van de St. Jozefparochie in het dorp. Tijdens de lessen van het vastenactieproject krijgen kinderen inzicht in het leven van andere kinderen die in landen wonen waar het niet zo gewoon is om iedere dag naar school te gaan, drie maaltijden per dag te krijgen of schone kleding en goede schoenen te hebben.  Door middel van ‘heitje voor karweitje’ sparen de leerlingen geld. Tijdens de Witte Donderdagviering in de kerk, wordt de cheque met het totaalbedrag aangeboden aan de parochie.

Palmpasen

Palmpasen vieren we vooral met de kleuters. In de week voor Palmpasen nemen alle kleuters een palmpasenstok mee naar school. Die verven en versieren we in de klas. Op vrijdag voor Palmzondag lopen de kleuters in vrolijke optocht naar de Spar en ontvangen zij allemaal een Haantje Pik.

Voor zieken mensen in het dorp worden door groep 4 en 5 fruitmandjes gemaakt en weg gebracht. Ze worden hierbij geholpen door groep 8.

Palmpasenstok

Witte Donderdag

Op Witte Donderdag wordt, samen met de oudercommissie, een leerzaam en gezellig programma georganiseerd. In iedere groep besteden we aandacht aan het paasverhaal. En inhoudelijk werken we aan een opdracht.
Er is een spelprogramma voor de onderbouw en bovenbouw en het hoogtepunt van de dag is het paasbuffet. Ieder groep stelt die zelf samen. Van tevoren wordt in de klas afgesproken wie er wat mee neemt. Zo staat er in iedere groep een gezellig buffet klaar.

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt