De St. Jozefschool heeft een warme relatie en werkt nauw samen, met diverse organisaties in Achterveld.

Peter Mölder –
Voorzitter bestuur

De St. Jozefschool is betrokken bij de maatschappij en bij diverse initiatieven en organisaties in ons dorp Achterveld. Dit vinden wij ook als bestuur super belangrijk.

Deze betrokkenheid blijkt onder andere uit acties voor Jantje Beton en de Kinderpostzegelactie. Een ander voorbeeld is de nauwe samenwerking met DWS, de muziekvereniging uit ons dorp, zij verzorgen muziekonderwijs (ook op school).

Met kerst maken onze kinderen kerststukjes, die op de kerstmarkt van WALO verkocht worden voor een goed doel. Voor Pasen is er de Vastenactie in samenwerking met de kerk.

Voor de 4 mei herdenking is groep 7 verantwoordelijk voor het beeldje “Bijna Vrij”.

Kinderen uit groep 7 bezoeken in kleine groepjes het verzorgingshuis St. Jozef om samen met de bewoners activiteiten te doen.

Allemaal mooie voorbeelden waaruit de grote, concrete betrokkenheid van de St. Jozefschool blijkt.

OC & W-
Inspectie

Naast de het programma op school worden diverse extra activiteiten voor leerlingen georganiseerd.

Het bestuur geeft aan dat ze naast de dialoog met ouders ook tevreden is over de lokale en regionale samenwerking.

In het dorp zijn de lijnen kort, waardoor in het verlengde van samenwerking met de gemeente Leusden en met het regionale samenwerkingsverband, het ‘passend onderwijs’ constructief verloopt en bijdraagt aan de kwaliteit van het onderwijs op de St. Jozefschool.

Miranda v.d. Geer –
directeur

It takes a village to raise a child.
__
Deze uitspraak uit de Afrikaanse cultuur die wij in onze missie hebben opgenomen betekent dat een heel dorp, een hele gemeenschap nodig is om een kind op te voeden. En het is waar, kinderen opvoeden, zeker in deze tijd, is niet iets wat je alleen kunt.
__
Iedereen in het dorp neemt zijn verantwoordelijkheid en dat is wat wij als St. Jozefschool nastreven voor zover dat binnen ons bereik ligt. Je bent met elkaar in staat om op dusdanige wijze samen te werken, dat alle aanwezige kwaliteiten en mogelijkheden in het dorp ten volle benut worden ten behoeve van onze kinderen.
__
In de balans om het sámen te doen, maken we elkaar sterker.
Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt