Wij zien ouders als partners, alleen samen kom je verder.
Opvoeden en onderwijzen staan niet los van elkaar.

Hetty Loseman –
Leerkracht groep 1/2

In het begin van het nieuwe schooljaar plannen wij startgesprekken in alle groepen. Samen gaan wij in gesprek om het kind verder te begeleiden in zijn of haar ontwikkeling. Ouders kennen hun kind als geen ander, zij kunnen de leerkracht belangrijke informatie verschaffen op cognitief en sociaal – emotioneel gebied. Dit is heel waardevol. Hierbij denk ik aan de bekende driehoek ‘ouders – leerkracht – kind’. Wij zijn er voor elkaar, willen allemaal het beste voor het kind. Ouders kunnen hun kind thuis helpen met huiswerk. Wanneer de sfeer goed is, de drempel niet te hoog en het vertrouwen er van beide kanten is, dan kun je samen het kind een veilige leeromgeving bieden.

Suzanne Tolboom –
ouder en leerkracht in opleiding

Als moeder van 4 kinderen en voorzitter van de Oudercommissie kom ik veel op school. Met 9 enthousiaste ouders organiseren we de feesten en evenementen voor de kinderen. Dit alles in heel goed overleg met het team. Het is voor ons natuurlijk heel leuk om 6 jaar lang zo dicht bij je kinderen alles op school mee te maken. Er wordt waardering getoond voor ons werk en door de plezierige sfeer op school is dit elke keer weer een feestje!

Ouder (anoniem)

Samenwerken betekent voor mij dat school en thuis elkaar aanvullen en versterken.  Mijn ervaringen hiermee op de St. Jozefschool zijn erg positief. Bijvoorbeeld als je kind in een bepaalde periode niet zo lekker in zijn of haar vel zit, heb je daar al snel een gesprek over. Dat initiatief ligt niet alleen bij de ouders, maar ook bij school. Een gesprek kan leiden tot een gezamenlijke aanpak en dat spreekt mij juist zo aan. Ieder zijn rol en verantwoordelijkheid, maar door daar samen voor te gaan en in gesprek te blijven, bereik je het meeste. Per slot van rekening heeft iedereen baat bij een kind dat zich helemaal goed voelt!

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt