2023 Vredesweek

Tijdens de Vredesweek hebben wij het op de St. Jozefschool gesproken over ‘hebberigheid’. Niet hebberig zijn, maar delen. Dan word je te-vrede-n.

Van hebberigheid worden wij en de wereld niet beter. Hebberigheid maakt ontevrede – zorgt voor onvrede. Stel je voor dat we vrede gaan uitdelen, in plaats van ruzie in huis halen.
In de groepen zijn verhalen voorgelezen over hebberigheid en wat dit met je doet. Hierover zijn mooie gesprekken ontstaan en heeft stof tot nadenken gegeven. Hoe kun je hebberigheid omkeren en te-vrede-n worden.

In de creatieve opdracht hebben de kinderen samengewerkt, samen een tekening of werkstuk maken. In groep 4 deden de kinderen dit zonder dat ze mocht met elkaar mochten praten, vooral door mimiek en gebarentaal met elkaar communiceren.

Om vrede uit te delen zijn er wensbriefjes geschreven, hartjes gevouwen en ‘happystones’ geschilderd om uit te delen tijdens de Vredesweek.

Het thema van de Vredesweek is een mooi onderwerp om bij de leerlingen te werken aan een stukje bewustwording: ‘is het fijn om altijd alles te willen hebben? Maak je vrienden, wanneer je alles voor jezelf houdt? Of maak je vrienden wanneer je samen deelt en met elkaar kan spelen?

Vrede…dat zou je wel willen (hebben)!

Klik op de foto voor meer foto's

Klik op de foto voor meer foto's
Recent Posts

Leave a Comment

Neem contact met ons op

Stuur ons een bericht en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Not readable? Change text. captcha txt